Πειθαρχική δίωξη στον Παναθηναϊκό άσκησε ο αθλητικός εισαγγελέας

Το θετικό για τους «πράσινους» είναι ότι για τα άρθρα που έχει κληθεί σε απολογία δεν προβλέπεται αφαίρεση βαθμών, αλλά τιμωρία της έδρας και πρόστιμα.

Πειθαρχική δίωξη στον Παναθηναϊκό άσκησε ο αθλητικός εισαγγελέας

Συνήθως οι κλήσεις από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα είναι επιβαρυντικές για τις ΠΑΕ, ωστόσο στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, η πειθαρχική δίωξη από τον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου μπορεί να θεωρηθεί και θετική!

Σύμφωνα με τα άρθρα του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ με τα οποία έχει κληθεί ο Παναθηναϊκός, τόσο από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, όσο και από την Πειθαρχική επιτροπή, δεν υπάρχει το Άρθρο 15 (Ποινές σε βάρος των ομάδων για επεισόδια κατά τους αγώνες), παράγραφος 6 (εκτεταμένα επεισόδια), εδάφιο δ, το οποίο προβλέπει ποινή από 70.000 έως 150.000 ευρώ, 2 έως 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση τριών βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα, εάν τα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Σας ενημερώνουμε ότι ο κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε πειθαρχική δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 παρ. 2δ, ε, 3α, 5β, 6 (περ. α, β και γ) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (αγώνας Πρωταθλήματος Super League, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός της 21/11/2015)».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v