Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σχίσμα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ

Όσες ομάδες δεν υπακούσουν στα σχέδια της Διεθνούς ομοσπονδίας, τότε κινδυνεύουν με αποβολή από τα εγχώρια Πρωταθλήματα. Στις 10 Δεκεμβρίου θα μπει το πλαίσιο που θα διοργανωθεί το Basketball Champions League.

Σχίσμα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ

Τη δημιουργία μιας νέας διοργάνωσης, στα πρότυπα του ποδοσφαίρου, αποφάσισε η FIΒA μετά τη σύσκεψη που είχε με κορυφαίες ευρωπαϊκές ομοσπονδίες καλαθοσφαίρισης. Το Basketball Champions League.

Στη συνάντηση της Ρώμης η διεθνής ομοσπονδία έκατσε στο ίδιο τραπέζι με τα μέλη της από Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία, Τουρκία, Γερμανία και Γαλλία αλλά και εκπρόσωπο της Ρωσίας και συμφώνησαν η νέα διοργάνωση να κάνει πρεμιέρα τη νέα σεζόν.

Φυσικά απομένουν σημαντικές λεπτομέρειες για την υλοποίησή της, όπως ποιες θα είναι ακριβώς οι ομάδες που θα συμμετέχουν.

Το πλάνο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για το Basketball Champions League προχωρά κανονικά και στις 10 Δεκεμβρίου προγραμματίστηκε νέα συνάντηση με ομοσπονδίες, ομάδες και εγχώριες λίγκες για να ξεκαθαρίσει ποιες ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή σε αυτό.

Όπως όλα δείχνουν, ο «πόλεμος» μεταξύ FIBA και Ευρωλίγκας καλά κρατεί και με την επισημοποίηση της νέας διοργάνωσης από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, το σχίσμα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, μοιάζει να έρχεται ολοένα και πιο κοντά.

Άλλωστε οι ομάδες θα κληθούν ν' αποφασίσουν σε ποια διοργάνωση θέλουν να πάρουν μέρος, ενώ πάντα υπάρχει ο κίνδυνος όσοι σύλλογοι επιλέξουν την Euroleague, να τιμωρηθούν κατόπιν εντολής της FIBA από τις εγχώριες ομοσπονδίες με αποβολή από τα Πρωταθλήματα!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v