Μυθική πρόταση της «Σίτι» για τον Μέσι

Οι «πολίτες» θα κληθούν να πληρώσουν και τη ρήτρα του Αργεντινού στην Μπαρτσελόνα, η οποία φτάνει τα 340 εκατ. ευρώ! Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του 27χρονου άσου που δηλώνει πιστός στους Καταλανούς

Μυθική πρόταση της «Σίτι» για τον Μέσι

Από το χαμόσπιτο και τη φτώχεια στα πρώτα χρόνια της ζωής του στην περιοχή Λας Έρας στην επαρχία Μεντόσα της Αργεντινής, ο Λιονέλ Μέσι ετοιμάζεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ αμοιβής αθλητή, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα στη Βρετανία η Μάντσεστερ Σίτι ετοιμάζεται να του προτείνει συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 55 εκατ. ευρώ!

Στο δημοσίευμα δεν γίνεται αναφορά στα χρήματα που προτίθεται να δαπανήσουν οι «πολίτες» για τον... κλέψουν από την Μπαρτσελόνα, αλλά όταν φτάνουν σε τέτοια επίπεδα τα χρήματα για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή, δεν φαντάζει αξεπέραστο εμπόδιο η ρήτρα του 27χρονου άσου! Μια ρήτρα της τάξης των 340 εκατ. ευρώ.

Το συμβόλαιο του Αργεντινού στην Μπαρτσελόνα αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές αποδοχές του από το ποδόσφαιρο (χορηγίες διαφημίσεις) φτάνουν τα 40 εκατ. ευρώ!

Παρά τον πλούτο και τη διαφημιστική έκθεση, είναι από τους πιο κλειστούς ανθρώπους του αθλητισμού. Οδηγεί ένα αυτοκίνητο αξίας 200.000 δολαρίων, ενώ ο ίδιος, με τη σύντροφό του Αντονέλα Ροκούζο, τα δύο παιδιά τους και κάποια μέλη της οικογένειάς του ζουν σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων έξω από τη Βαρκελώνη. Συγχρόνως συντηρεί το πατρικό του στην Αργεντινή, παρότι κανείς δε ζει εκεί πια.

Η Adidas είναι ο μεγαλύτερος χορηγός του, καθώς του δίνει 4 εκατομμύρια το χρόνο.

Και να φανταστεί κανείς ότι σε ηλικία 13 ετών καμία ομάδα στην Αργεντινή δεν έδινε το ποσό των... 900 δολαρίων τον μήνα για να υποβληθεί σε μια θεραπεία για να μπορέσει να ψηλώσει.

Χρήματα που μετά από πολλές διαβουλεύσεις και δυσκολίες έδωσε η Μπαρτσελόνα για να υπογράψει στην κυριολεξία σε μια... χαρτοπετσέτα, ο πατέρας του Λιό και το παραμύθι του μικρού Αργεντινού άσου να πάρει σάρκα και οστά...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v