Είναι πολλά τα λεφτά για Μιραλάς

Όλα τα οικονομικά δεδομένα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ευελιξίας στους Πρωταθλητές Ελλάδας, ωστόσο η επιθυμία του παίκτη να είναι βασικός εν όψει του Euro της Γαλλίας, αφήνει χαραμάδα αισιοδοξίας.

Είναι πολλά τα λεφτά για Μιραλάς

Όταν το καλοκαίρι του 2012 ο Κέβιν Μιραλάς κουνούσε το μαντήλι στον Ολυμπιακό για τους... «εφοπλιστές» της Έβερτον, ελάχιστοι ήταν αυτοί που πίστευαν ότι ο φέρελπις Βέλγος θα ήθελε κάποια ημέρα να επιστρέψει στην Ελλάδα. Πάντως ο ίδιος όσες φορές είχε μιλήσει για την ελληνική εμπειρία, δεν απέκλειε αυτή την προοπτική.

Ο Ολυμπιακός από την πώληση του Μιραλάς έβαλε στο ταμείο του 7,6 εκατ. ευρώ, έχοντας δαπανήσει περίπου 3,4 εκατ. ευρώ για να πάρει τα δικαιώματά του από τη γαλλική Σεντ Ετιέν.

Αρχικά ως δανεικό (900.000 ευρώ) το 2010 και εν συνεχεία με μεταγραφή (2,5 εκατ. ευρώ) το καλοκαίρι του 2011.
Το περασμένο καλοκαίρι ο 28χρονος επιθετικός επέκτεινε την συνεργασία του με την ομάδα του Λίβερπουλ μέχρι το 2018, ανεβάζοντας στα 2,5 εκατ. ευρώ τις ετήσιες αποδοχές του.

Μάλιστα στα σενάρια απόκτησης του διεθνή Βέλγου επιθετικού (το καλοκαίρι θα είναι με τους «κόκκινους διαβόλους» στο Euro της Γαλλίας), η Έβερτον έβγαζε προς τα έξω ότι θα ζητήσει 15 εκατ. ευρώ!

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι με αυτά τα οικονομικά δεδομένα είναι αδύνατη η μεταγραφή του σε κάποια ελληνική ομάδα, παρά το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού.

Ωστόσο κάτι το... Euro, κάτι το γεγονός ότι δεν υπολογίζεται στους βασικούς στην Έβερτον (φέτος έχει 10 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα, τις περισσότερες ως αλλαγή), κάτι η επιθυμία του παίκτη να γυρίσει στον Πειραιά, κρατούν «ζωντανό» αυτό το ενδεχόμενο.

Έστω και εάν χρειάζεται να συμβούν πολλά για να ενταχθεί στο δυναμικό των Πρωταθλητών...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v