Παναθηναικός: Κέρδισε το ματς, αλλά έχασε τον Σάντσεθ

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 57' με τον Ακόστα, αλλά Αμπέντ και Πέτριτς έδωσαν το διπλό στο «τριφύλλι». Κάταγμα στον βραχιόνα ο Ισπανός αμυντικός που θα επιστρέψει τον Μάρτιο.

Παναθηναικός: Κέρδισε το ματς, αλλά έχασε τον Σάντσεθ

O Παναθηναϊκός πέρασε με ανατροπή από τους «Ζωσιμάδες», νίκησε με 2-1 τον ΠΑΣ και είναι αγκαλιά με την πρόκρισή του στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ωστόσο το παιχνίδι σημαδεύτηκε από τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του Σέρχιο Σάντσεθ, που υπέστη κάταγμα στον βραχίονα και θα μείνει εκτός δράσης τουλάχιστον για τρεις μήνες.

Μετά από ένα φλύαρο πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη οι δύο ομάδες μπήκαν φουριόζες. Έτσι στο 49' μετά από φάουλ του Πράνιτς, ο Τελάντερ νίκησε στον αέρα την άμυνα των γηπεδούχων, όμως η κεφαλιά του σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Βελλίδη.

Στο 57' ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ. Ο Ακόστα έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού (με το ριπλέι να δείχνει πως, οριακά, βρισκόταν εκτεθειμένος) και την κατάλληλη στιγμή πλάσαρε τον Κοτσώλη για το 1-0.

Το γκολ αυτό φαίνεται πως... πείσμωσε τους φιλοξενούμενους, που, από εκείνο το σημείο και μετά, κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Σημαντικό ρόλο σε αυτό, βέβαια, έπαιξε και η αποβολή του Καρανίκα στο 67', με τον παίκτη του ΠΑΣ να ανατρέπει τον Καρέλη, λίγο πριν αυτός μπει στην μεγάλη περιοχή, με αποτέλεσμα να αντικρίσει, δικαιολογημένα, την κόκκινη κάρτα του Μάνταλου.

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το αριθμητικό του πλεονέκτημα. Στο 71' ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Καλτσά, αλλά ένα λεπτό αργότερα μετά από σουτ του Πέτριτς και απόκρουση του Βελλίδη, ο Αμπέντ ισοφάρισε.
Το γκολ αυτό ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία των φιλοξενούμενων, που στο 78' έφτασαν στην ολική ανατροπή. Κόρνερ του Αμπέντ, κεφαλιά του Πέτριτς και 1-2 για το «τριφύλλι».

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας, Ναδάλες, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Γαρουφαλιάς (79' Ηλιάδης), Λίλα, Ακόστα, Γιάκος (66' Μπέριος), Μανιάς (83΄Ίλιτς).

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Κοτσόλης, Βέμερ, ,Πράνιτς Τελάντερ, Σάντσεθ, Εσιέν, Αμπέντ, Ζέκα, Μπουμάλ (71' Καλτσάς), Πέτριτς (79' Μπεργκ), Καρέλης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v