Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Χρυσή Μπάλα στα χέρια του Λιονέλ Μέσι

O Αργεντινός άφησε πίσω του τον «αιώνιο» αντίπαλό του, Κριστιάνο Ρονάλντο και τον συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα, Νεϊμάρ. Φέτος κατέκτησε τους πέντε από τους έξι τίτλους που διεκδίκησε με την Μπαρτσελόνα!

Η Χρυσή Μπάλα στα χέρια του Λιονέλ Μέσι

Μετά από δύο χρόνια στις χαμηλότερες θέσεις του βάθρου, ο Λιονέλ Μέσι επέστρεψε στη κορυφή. Ο Αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα έγινε ο πρώτος στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που πήρε το βραβείο Χρυσή Μπάλα FIFA για 5η φορά και για 4η από τότε που έγινε η ενοποίηση των βραβείων Χρυσή Μπάλα και Παίκτης της Χρονιάς FIFA, από το 2010 δηλαδή. Το 2009 ο Μέσι κατέκτησε και τα δύο βραβεία.

Ο αρχηγός των «μπλαουγκράνα» σήκωσε το 2015 τα 5 από τα 6 τρόπαια που κυκλοφορούσαν σε συλλογικό επίπεδο... Κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ, το Σούπερ Καπ Ευρώπης, το Πρωτάθλημα Ισπανίας, το Κύπελλο Ισπανίας και πρόσφατα το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στην Ιαπωνία. Του ξέφυγε μόνο το Σούπερ Καπ Ισπανίας, που πήγε στα χέρια της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Σε εθνικό επίπεδο οδήγησε την Αργεντινή στον τελικό του Κόπα Αμέρικα, στον οποίο ηττήθηκε στα πέναλτι από τη Χιλή.

Μέσα στο 2015 σημείωσε 52 γκολ, 48 με την Μπαρτσελόνα και 4 με την Εθνική Αργεντινής, μοίρασε 26 ασίστ, 23 με την Μπάρτσα και 3 με την «αλμπιλέστε» σε 61 αγώνες, 53 με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» και 8 με τη Αργεντινή.

O Λιονέλ Μέσι άφησε πίσω του τον «αιώνιο» αντίπαλό του, Κριστιάνο Ρονάλντο και τον συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα, Νεϊμάρ. Ο Αργεντινός άσος παρέλαβε το βραβείο του από τον Βραζιλιάνο άλλοτε άσο της Μίλαν, Κακά, νικητή του βραβείου Παίκτης της Χρονιάς FIFA το 2007.

Οι κορυφαίοι τρεις της Χρυσής Μπάλας FIFA

2010 Λιονέλ Μέσι – Αντρές Ινιέστα – Τσάβι
2011 Λιονέλ Μέσι – Κριστιάνο Ρονάλντο – Τσάβι
2012 Λιονέλ Μέσι – Κριστιάνο Ρονάλντο – Αντρές Ινιέστα
2013 Κριστιάνο Ρονάλντο – Λιονέλ Μέσι – Φρανκ Ριμπερί
2014 Κριστιάνο Ρονάλντο – Λιονέλ Μέσι – Μανουέλ Νόιερ
2015 Λιονέλ Μέσι – Κριστιάνο Ρονάλντο – Νεϊμάρ

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v