Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαριές «καμπάνες» για ΑΕΚ και Ατρόμητο

Εάν τα επεισόδια κριθούν ως εκτεταμένα, τότε οι δύο ομάδες θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση. Στόχος των δύο ΠΑΕ να πείσουν τον αθλητικό δικαστή ότι όλα έγιναν εκτός αγωνιστικού χώρου. Αγνοήθηκε έγγραφο της Λίγκας για επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο των συμπλοκών.

Βαριές «καμπάνες» για ΑΕΚ και Ατρόμητο

Άκρως επιβαρυντικές είναι οι εκθέσεις των παρατηρητών της Σουπερ Λίγκας και της ΔΕΑΒ, αλλά και της αστυνομίας για τον Ατρόμητο και την ΑΕΚ, για όσα συνέβησαν στο ματς των δύο ομάδων.

Παράλληλα, ο διαιτητής του ματς, Γιώργος Κομίνης, έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι σημειώθηκε σύρραξη μεταξύ των οπαδών που διήρκεσε 4-5 λεπτά με ανταλλαγή αντικειμένων που έλαβε τέλος μετά την παρέμβαση της αστυνομίας.
Έτσι είναι πιθανό να πέσει βαρύς ο πέλεκυς για τους «μπλε» και τους «κιτρινόμαυρους», ωστόσο τα πάντα θα εξαρτηθούν από την κρίση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, αν τα επεισόδια ήταν εκτεταμένα ή όχι.

Αν ασκήσει διώξεις για εκτεταμένα επεισόδια Ατρόμητος και ΑΕΚ κινδυνεύουν με αφαίρεση τριών βαθμών, ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο έως 150.000 ευρώ.

Οι δικηγόροι των δύο συλλόγων θα προσπαθήσουν να πείσουν τον αθλητικό δικαστή, Σπυρίδωνα Καποδίστρια, ότι το «πεδίο μάχης» δεν ήταν εντός των ορίων του αγωνιστικού χώρου.

«Σύμμαχος» των δύο ομάδων είναι πιθανό να αποτελέσει η Λίγκα, διότι με επίσημο έγγραφό της ζήτησε την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο ανάμεσα στην καφετέρια του γηπέδου και στη θύρα 1 των φιλοξενούμενων οπαδών, αλλά το αίτημα αγνοήθηκε.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ στη θύρα 1 ήταν υπεράριθμοι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο έλεγχος από την αστυνομία έγινε στην είσοδο και όσοι έμπαιναν, πέταγαν τα εισιτήρια σε άλλους που ήταν έξω. Επιπλέον, σημειώθηκε δυσλειτουργία στα τουρνικέ, μπλόκαραν και δεν ήταν εφικτό να γίνει ηλεκτρονικός έλεγχος των εισιτηρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v