Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια σε Ατρόμητο και ΑΕΚ

Οι δύο ομάδες κινδυνεύουν πλέον με αφαίρεση τριών βαθμών, πρόστιμο μέχρι 150.000 ευρώ και τιμωρία της έδρας τους μέχρι τρεις αγωνιστικές. Μόλις γίνει γνωστή η τιμωρία αναμένεται να υπάρξει και άλλη ποινή από τον Σταύρο Κοντονή.

Δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια σε Ατρόμητο και ΑΕΚ

Συμπληρωματική δίωξη για τα επεισόδια μετά τη λήξη του αγώνα ανάμεσα στον Ατρόμητο και την ΑΕΚ άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, εξέλιξη που σημαίνει ότι κατηγορούνται πλέον για εκτεταμένα επεισόδια και κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών!

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Στέφανος – Κωνσταντινός Μπαξεβάνης άσκησε δίωξη κατά της ΑΕΚ και του Ατρομήτου για «εκτεταμένα επεισόδια» στα οποία «ενεπλάκη σημαντικός αριθμός προσώπων και κατά τη διάρκεια των οποίων προκλήθηκε απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος προσώπου». Οι παραπάνω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14 και 15 παρ. 1, 6 (περ. δ΄, στ΄), 35 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Έτσι, οι δύο ομάδες κινδυνεύουν με πρόστιμο από 70.000 έως 150.000 ευρώ, με τιμωρία της έδρας τους από δύο έως τρεις αγωνιστικές και με αφαίρεση τριών βαθμών. Όλα αυτά, βέβαια, αν μετά την εκδίκαση της υπόθεσης, η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League κρίνει ότι όντως τα επεισόδια ήταν εκτεταμένα.

Στην ανακοίνωση της Λίγκας για τις συμπληρωματικές κλήσεις σε απολογία αναφέρονται τα εξής:

A) ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.: «Σας διαβιβάζουμε την υπ' αριθμ. πρωτ. 5719/11-2-2016 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε κατά την ημερομηνία της 12ης-2-2016, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 15:30, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας, ως προς την ανωτέρω δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, σε δώδεκα (12) ώρες, κατ' άρθρον 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών.»

B) ΠΑΕ ΑΕΚ: «Σας διαβιβάζουμε την υπ' αριθμ. πρωτ. 5719/11-2-2016 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε κατά την ημερομηνία της 12ης-2-2016, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 15:30, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας, ως προς την ανωτέρω δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, σε δώδεκα (12) ώρες, κατ' άρθρον 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών.»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v