Τα βατόμουρα της Πρέμιερ Λιγκ

Η αγγλική εφημερίδα Daily Mail έψαξε και βρήκε τις χειρότερες μεταγραφές της αγγλικής Λίγκας. Ποιες ομάδες πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων δεκάδες εκατομμύρια και μαζί και τα καλοκαιρινά τους σχέδια. Μπεντέκε, Οταμέντι, Ντεπάι, Φαλκάο και Πέδρο οι κόστισαν πολλά αλλά πρόσφεραν ελάχιστα.

Τα βατόμουρα της Πρέμιερ Λιγκ

Τα ποδοσφαιρικά βατόμουρα της Πρέμιερ Λιγκ απένειμε η Daily Mail, αναδεικνύοντας τις χειρότερες μεταγραφές, σε σχέση φυσικά με τα χρήματα που δαπανήθηκαν από τις ομάδες.

Μπεντέκε (Λίβερπουλ) 40 εκατ. ευρώ

Με 7 γκολ σε 28 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις ο επιθετικός από τον Κονγκό δεν έχει καταφέρει να δικαιολογήσει τα 40 εκατ. ευρώ που δαπάνησε η Λίβερπουλ για να τον αποκτήσει από την Άστον Βίλα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κλοπ δεν τον πολυεμπιστεύεται και ήδη υπάρχουν σενάρια αποχώρησής του από το «Άνφιλντ».
Νικολάς Οταμέντι (Μάντστερ Σίτι) 40 εκατ. ευρώ
Οι «πολίτες» αναζήτησαν έναν ογκόλιθο για την άμυνά τους και «χρύσωσαν» την Βαλένθια για τον 28χρονο Αργεντινό στόπερ, που έχει σήμερα τα γενέθλιά του! Ωστόσο ο Νικολάς Οταμέντι δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί και παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό σε κάθε παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι.

Mέμφις Ντεπάι (Μάντστερ Γιουνάιτεντ) 30 εκατ. ευρώ

Η Γιουνάιτεντ δόξεψε πάνω από 30 εκατ. ευρώ για τον Μέμφις Ντεπάι το περασμένο καλοκαίρι για να αποτήσει από την ολλανδική Αϊντχόφεν. Ξεκίνησε «ζεστός», αλλά πλέον είναι σκιά του καλού του εαυτού. Ο Λουίς Φαν Χάαλ τον έχει σταθερά στον πάγκο.

Φαλκάο (Τσέλσι) 35 εκατ. ευρώ

Κάτι ο τραυματισμός του, κάτι η κακή πορεία της Τσέλσι και ο Ραμαδέλ Φαλκάο δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που γνωρίσαμε στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Και να φανταστεί κανείς ότι δαπανήθηκαν 35 εκατ. ευρώ για να έρθει ως δανεικός από τη Μονακό στους Λονδρέζους.
Μετά την απόκτηση του Βραζιλιάνου Πάτο, ο Κολομβιανός επιθετικός έμεινε και εκτός της λίστας Champions League!

Πέδρο (Τσέλσι) 23 εκατ. ευρώ

Αυτός κι αν πήγε με περγαμηνές στην Τσέλσι από την Μπαρτσελόνα. Στις πρώτες του εμφανίσεις, όλοι μιλούσαν για το φοβερό deal που έκανε ο Μουρίνιο με τον Πέδρο. Ωστόσο ακολούθησε ελεύθερη πτώση. Κοντά στα 23 εκατ. ευρώ κόστισε η μεταγραφή του, ενώ σίγουρα ο Καταλανός εξτρέμ έχει επηρεαστεί και από τη γενικά τραγική πορεία των Λονδρέζων...

Φλόριαν Τοβέν (Νιουκάστλ) 16 εκατ. ευρώ

Η Νιούκαστλ απέκτησε τον Φλοριάν Τοβέν από την Μαρσέιγ έναντι περίπου 16 εκατ. ευρώ. Απολογισμός 13 συμμετοχές, μόλις 3 ως βασικός και επιστροφή ύστερα από έξι μήνες ξανά στη Μασαλία για τον 23χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος δεν έπιασε στις «καρακάξες».

Φάμπιο Μπορίνι (Σάντερλαντ) 10 εκατ. ευρώ

Πριν από περίπου 7 μήνες, η Σάντερλαντ τον απέκτησε από τη Λίβερπουλ με κάτι παραπάνω από 10 εκατ. ευρώ! Ο 24χρονος Ιταλός επιθετικός έχει σκοράρει μόλις δύο φορές και δεν δείχνει ικανός να σώσει τις «μαυρόγατες».

Έντερ (Σουόνσι) 8 εκατ. ευρώ

Από την Πορτογαλία και την Μπράγκα, στην Αγγλία και τη Σουόνσι. Οι «κύκνοι» απέκτησαν τον Έντερ, προσφέροντας περίπου 8 εκατ. ευρώ, αλλά σίγουρα θα... κλαίνε για τα χρήματα στον ουαλικό σύλλογο. Ύστερα από μισή σεζόν, από 17 εμφανίσεις, όπου δεν πέτυχε καν γκολ, ο Ίβηρας άσος έφυγε κακήν-κακώς από τη Σουόνσι και παραχωρήθηκε δανεικός στη Λιλ.

Μπεναλουάν (Λέστερ) 8 εκατ. ευρώ

Όλα είναι παραμυθένια στη Λέστερ. Πάει για το μεγάλο έπος με την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ, έχει αναδείξει ένα κάρο παίκτες που έχουν πλέον εκτινάξει την αξία τους, αλλά υπάρχει και μια περίπτωση που δεν «έδεσε». Το καλοκαίρι οι «αλεπούδες» απέκτησαν για σχεδόν 8 εκατ. ευρώ τον Γιόαν Μπεναλουάν, αλλά ο Τυνήσιος έγραψε μόνο 4 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και μοιραία δόθηκε δανεικός στη Φιορεντίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v