Η ΑΕΚ «έσπασε» το αήττητο του Ολυμπιακού

Ματς για γερά νεύρα στο ΟΑΚΑ παρουσία 50.000 φίλων της Ένωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» υποχρεώθηκαν να τελειώσουν το ματς με εννέα παίκτες μετά τις αποβολές των Μποτία (47’) και Μιλιβόγεβιτς (76’). Στο 86’ αποβλήθηκε και ο Γκάλο των γηπεδούχων.

Η ΑΕΚ «έσπασε» το αήττητο του Ολυμπιακού

Η ΑΕΚ σταμάτησε την αήττητη πορεία του Ολυμπιακού, αφού επικράτησε με 1-0 με σκόρερ τον Βάργκας (76’), σ’ ένα παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις και πολλές διαιτητικές αποφάσεις (Καλογερόπουλος) που θα συζητηθούν.

Μετά από ένα ημίχρονο όπου οι δύο ομάδες νοιάστηκαν περισσότερο για την τακτική, στο 47’ άλλαξε η αριθμητική ισορροπία.

Ο Μποτία αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη, όταν ο Γιόχανσον πέρασε την κάθετη στον Αραβίδη και ο στόπερ του Ολυμπιακού τον τράβηξε από τη φανέλα και τον έριξε στο έδαφος. Ο Σίλβα αμέσως έβγαλε τον Φορτούνη, πέρασε τον Ντα Κόστα και η ΑΕΚ στο 50’ έχει την πρώτη της τελική προς την εστία του Ολυμπιακού, όταν στο φάουλ που κέρδισε ο Αραβίδης, ο Μπαρμπόσα έκανε το δυνατό σουτ με τον Ρομπέρτο να διώχνει με γροθιές.

Στο 76’ έγινε η φάση του αγώνα. Ο Ντίντακ έκανε γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον αγκώνα του Μιλιβόγιεβιτς που είχε υψωμένα τα χέρια του, ο Καλογερόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα και δεύτερη κίτρινη στον χαφ του Ολυμπιακού, ο οποίος έμεινε με 9 παίκτες. Ο Μπουονανότε εκτέλεσε το πέναλτι (είχε μπει στο 75’ στη θέση του Αραβίδη), ο Ρομπέρτο το απέκρουσε, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην επιστροφή ο Βάργκας πήρε το… ριμπάουντ και με σουτ έκανε το 1-0 στο 78’.

Το φινάλε ήταν για γερά νεύρα. Η ΑΕΚ τελείωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γκάλο στο 86’ με δεύτερη κίτρινη.

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Αρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (68’ Βάργκας), Ζουκουλίνι (52’ Πέκχαρτ), Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Πάρντο (33’ Σεμπά), Φορτούνης (52’ Ντα Κόστα), Ντουρμάζ (85’ Tσόρι), Ιντέγε

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v