Κοντά σε Μάξγουελ ο Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» θ' ανακοινώσουν σήμερα τον παίκτη που θα τους ενισχύσει σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχοντας στις πρώτες θέσεις της λίστας τον Αμερικανό σέντερ. Ωστόσο, με δεδομένο ότι επιχείρησαν να φέρουν τον Ιταλό, δεν αποκλείεται να κάνουν κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής.

Κοντά σε Μάξγουελ ο Ολυμπιακός

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια ενίσχυσης του Ολυμπιακού, αφού σήμερα πέφτει η αυλαία των μεταγραφών για την Euroleague. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «ερυθρόλευκοι» είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Αμερικανού Τζέισον Μάξγουελ, χωρίς να αποκλείεται κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής.

Άλλωστε, οι Πειραιώτες επιχείρησαν να ρίξουν τη βόμβα με την απόκτηση του Ιταλού Αντρέα Μπαρνιάνι, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Σε ότι αφορά τον 33χρονο θηριώδη Αμερικανό Μάξγουελ, πρόκειται για πάουερ φόργουορντ - σέντερ (2.01), με 10ετή καριέρα στο ΝΒΑ, με τη φανέλα των Πίστονς (2005-13), από τους οποίους έγινε ντραφτ στο Νο 26 το 2005, των Μάτζικ (2013-14) και των Χόρνετς (2014-15). Μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στο κινεζικό πρωτάθλημα με τους Tianjin Ronggang, έχοντας πολύ καλά νούμερα. Συγκεκριμένα είχε κατά μέσο όρο, σε 34 ματς, 19 πόντους, 11,7 ριμπάουντ, 1,4 τάπες και 1,1 ασίστ.

Στην καριέρα του στο ΝΒΑ, σε 618 παιχνίδια, είχε 5,6 πόντους, 4,2 ριμπάουντ, 0,8 κοψίματα και 0,4 ασίστ.

Στην υπόθεση Μπαρνιάνι, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι επιχείρησαν να κάνουν το «μπαμ» ,αλλά η επιθυμία του 30χρονου σέντερ ήταν να μείνει στην Αμερική.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον Ιταλό, ο οποίος κόπηκε στις 20 του μήνα από τους Νετς (έπαιξε 46 ματς με την φανέλα τους), προσφέρθηκε ποσό κοντά στις 130.000 ευρώ το μήνα (!), ενώ πριν από τον Ολυμπιακό τον είχε πλησιάσει και η Γαλατά. Ο Μπαρνιάνι δελεάστηκε από την πρόταση του Ολυμπιακού, αλλά την αρνήθηκε ξεκαθαρίζοντας ότι θέλει να παραμείνει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο διεθνής Ιταλός ξεκίνησε την καριέρα του στο ΝΒΑ από τους Ράπτορς και έμεινε στο Τορόντο για 7 σεζόν από το 2006 έως και το 2013, ενώ τα προηγούμενα δύο χρόνια φόρεσε τη φανέλα των Νικς. Την πρώτη χρονιά στη Νέα Υόρκη είχε 13,3 πόντους και 5,3 ριμπάουντ μέσο όρο και την επόμενη 14,8 πόντους και 4,4 ριμπάουντ με 42 και 29 ματς αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v