Μπαρτσελόνα και Μπάγερν με το ένα πόδι στα προημιτελικά

O Mέσι με δύο γκολ «καθάρισε» την πρόκριση για τους «μπλαουγκράνα», σκοράροντας για πρώτη φορά σε βάρος του Τσεχ. Οι Βαυαροί προηγήθηκαν με 0-2 μέσα στο Τορίνο της «μεγάλης κυρίας», αλλά η Γιουβέντους ισοφάρισε και ελπίζει.

Μπαρτσελόνα και Μπάγερν με το ένα πόδι στα προημιτελικά

Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου πήραν σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Champions League, μετά τους πρώτους αγώνες, αφού οι Καταλανοί νίκησαν με 2-0 στο Λονδίνο την Άρσεναλ και οι Βαυαροί απέσπασαν ισοπαλία 2-2 από τη Γιουβέντους στο Τορίνο.

Οι «μπλαουγκράνα» απλοποίησαν την υπόθεση πρόκρισης στα προημιτελικά. Με δύο γκολ του Λιονέλ Μέσι στο 71΄ και στο 83΄ με εύστοχο πέναλτι, νίκησαν 0-2 στο «Έμιρεϊτς» την Άρσεναλ και το δεύτερο ματς στο «Καμπ Νου» θα έχει, όπως όλα δείχνουν, διαδικαστικό χαρακτήρα.

Άρσεναλ: Τσεχ, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί (82΄ Φλαμινί), Μονρεάλ, Μπεγερίν, Οζίλ, Ράμσεϊ, Κοκλέν, Ζιρού (72΄ Γουέλμπεκ), Τσάμπερλέιν (50΄ Γουόλκοτ), Σάντσες.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ντάνι Άλβες, Μαστσεράνο, Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπούσκετς, Ινιέστα, Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ.

Στο «Γιουβέντους Στέιντιουμ» η Μπάγερν προηγήθηκε στο 43΄ με πλασέ του Μίλερ και διπλασίασε τα τέρματά της στο 55΄ με τον Ρόμπεν. Η Γιουβέντους, όμως, κατάφερε να επιστρέψει. Μείωσε στο 63΄ με τον Ντιμπάλα κι έφτασε στο τελικό 2-2 στο 76΄ με τον Στουράρο.

Γιουβέντους: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Εβρά, Κουαδράδο, Κεντίρα (69΄ Στουράρο), Μαρκίζιο (46΄ Ερνάνες), Πογκμπά, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (75΄ Μοράτα).

Μπάγερν: Νόιερ, Λαμ, Κίμιχ, Αλάμπα, Μπερνάτ (74΄ Μπενατιά), Μίλερ, Βιδάλ, Αλκάνταρα, Ρόμπεν, Λεβαντόβσκι, Ντόουγκλας, Κόστα (84΄ Ριμπερί).

Φάση των «16»

Ζευγάρι

1ο ματς

2ο ματς

Παρί Σεν Ζερμέν – Τσέλσι

2-1

(9/3)

Μπενφίκα – Ζενίτ

1-0

(9/3)

Γκεντ – Βόλφσμπουργκ

2-3

(8/3)

Ρόμα – Ρεάλ Μαδρίτης

0-2

(8/3)

Γιουβέντους – Μπάγερν

2-2

(16/3)

Άρσεναλ – Μπαρτσελόνα

0-2

(16/3)

Αϊντχόφεν – Ατλέτικο Μαδρίτης

(24/2)

(15/3)

Ντιναμό Κιέβου – Μάντσεστερ Σίτι

(24/2)

(15/3)

Οι σκόρερς

Ρονάλντο (Ρεάλ Μ.) 12
Λεβαντόβσκι (Μπάγερν) 7
Τζιούμπα (Ζενίτ) 6
Μίλερ (Μπάγερν) 6
Μέσι (Μπαρτσελόνα) 5
Σουάρες (Μπαρτσελόνα) 5
Ερνάντες (Λεβερκούζεν) 5
Ζιρού (Άρσεναλ) 5
Ουίλιαν (Τσέλσι) 5
Μπενζεμά (Ρεάλ Μ.) 4
Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μ.) 4
Μεχμέντι (Λεβερκούζεν) 4

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v