Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mellon-Επιταχυντής Δεξιοτήτων: Νέα δωρεάν σεμινάρια στο Λαύριο

Τα σεμινάρια για την απόκτηση και ενδυνάμωση επαγγελματικών δεξιοτήτων θα διεξαχθούν στις 28, 29 και 30 Μαρτίου 2016 στο Λαύριο

Mellon-Επιταχυντής Δεξιοτήτων: Νέα δωρεάν σεμινάρια στο Λαύριο

Μια ακόμα σειρά δωρεάν σεμιναρίων, για την απόκτηση και ενδυνάμωση επαγγελματικών δεξιοτήτων, διοργανώνει η κοινωνική πρωτοβουλία «Mellon – Επιταχυντής Δεξιοτήτων», αυτή τη φορά στο Λαύριο.

Πρόκειται για ανοικτά σεμινάρια που αφορούν τα εξής:

1. Εκμάθηση Microsoft Office
2. Προκλήσεις και Ευκαιρίες στη Σύγχρονη Αγορά Εργασίας - Σύνταξη Βιογραφικού -Μυστικά Συνέντευξης
3. Γνωρίζουμε και Αξιοποιούμε τις Διαφορές μας: Προετοιμαζόμαστε για το αύριο
4. Επενδύουμε στα Ταλέντα και τα Δυνατά μας Σημεία: Μετατρέπουμε τις Επιθυμίες μας σε Επαγγελματικούς Στόχους

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στις 28, 29 και 30 Μαρτίου 2016, ώρα έναρξης 09:30 – ώρα λήξης 15:00 στο Επισκοπείο (Πνευματικό Κέντρο) Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής (Ηρώων Πολυτεχνείου & Κακαβά, Λαύριο) και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Τα σεμινάρια υλοποιούνται με την υποστήριξη της Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε. και του ομίλου Adecco.

Λίγα λόγια για το «Μellon»

Η μεταμόρφωση που υφίσταται τα τελευταία χρόνια η αγορά εργασίας είναι καταλυτική, με μεγάλη αναντιστοιχία μεταξύ προσφερόμενων θέσεων εργασίας και ποσοστού ανεργίας. Προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως ενώ η ανεργία των νέων υπολογίζεται στο 48,6% (ΕΛΣΤΑΤ, Ιούλιος 2015), ένας στους τρεις εργοδότες στην Ελλάδα δηλώνει ότι αντιμετωπίζει δυσκολία στην κάλυψη θέσεων εργασίας λόγω έλλειψης δεξιοτήτων (Eurostat, 2016). Σε αυτήν ακριβώς την αναντιστοιχία, «απαντά» η πρωτοβουλία «Mellon – Επιταχυντής Δεξιοτήτων». Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανεργίας, το οποίο ακολουθεί μία απολύτως εξατομικευμένη προσέγγιση. Εν αντιθέσει με τα προγράμματα μαζικής κατάρτισης, το «Mellon» ανταποκρίνεται στα επαγγελματικά «θέλω» και «μπορώ» του κάθε άνεργου, αναγνωρίζοντας τις δικές του φιλοδοξίες και τα δικά του όνειρα. Ενισχύει τις δεξιότητες που ο κάθε άνεργος χρειάζεται για να ανταποκριθεί στο δικό του επαγγελματικό στόχο, με ένα πρόγραμμα 65 ωρών ατομικής και ομαδικής συμβουλευτικής. Το πρόγραμμα παρέχεται απολύτως δωρεάν, χρηματοδοτείται 100% από ιδιωτικούς πόρους και υλοποιείται από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) knowl για την Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v