O Ολυμπιακός των ατελείωτων ρεκόρ

Το γκολ που σημείωσε ο Μαροκινός Ντα Κόστα κόντρα στους «πράσινους» ανέβασε στους 18 τους φετινούς σκόρερ των «ερυθρολεύκων» και πλέον χρειάζονται έναν ακόμη για να ισοφαρίσουν την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών (19).

O Ολυμπιακός των ατελείωτων ρεκόρ

Η νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (3-1) ανέβασε τον πήχη των ρεκόρ του φετινού Ολυμπιακού.

Το γκολ που σημείωσε ο Μαροκινός Ντα Κόστα κόντρα στους «πράσινους» ανέβασε στους 18 τους φετινούς σκόρερ των «ερυθρολεύκων» και πλέον χρειάζονται έναν ακόμη για να ισοφαρίσουν την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών (19), που κρατά από την αγωνιστική περίοδο 1998-'99.

Με δεδομένο ότι απομένουν τέσσερις αγωνιστικές, ο τίτλος έχει κριθεί μαθηματικά και ο Μάρκο Σίλβα θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν παίξει πολύ έως τώρα και, ως εκ τούτου, δεν είχαν σκοράρει, ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιθανό, όχι μόνο να ισοφαρίσει τη συγκεκριμένη επίδοση, αλλά και να την ξεπεράσει.

Οι φετινοί «ερυθρόλευκοι» σκόρερ στο πρωτάθλημα: Φορτούνης 16, Ιντέγε 8, Ντουρμάζ 6, Ντομίνγκες 5, Μποτία 4, Πουλίδο 3, Μιλιβόγεβιτς 3, Φουστέρ 2, Καμπιάσο 2, Πάρντο 2, Σεμπά 1, Ντοσεβί 1, Ντα Κόστα 1, Ομάρ 1, Κασάμι 1, Φινμπόγκασον 1, Μπουχαλάκης 1 και Μαζουακού 1.

Ο Ολυμπιακός όμως δεν επαναπαύεται, αφού υπάρχουν πέντε ακόμη ρεκόρ μέχρι το τέλος της σεζόν.

Αναλυτικά οι επιδόσεις που «κυνηγά» ο Ολυμπιακός

Μεγαλύτερη βαθμολογική διαφορά από τον δεύτερο στο πρωτάθλημα.
Μεγαλύτερη συγκέντρωση βαθμών σε αγωνιστική περίοδο 30 παιχνιδιών.
Κορυφαίου μέσου όρου βαθμών ανά ματς
Λιγότερων απωλειών (ισοπαλίες – ήττες)
Καλύτερης άμυνας

Τα ρεκόρ που πέτυχε φέτος ο Ολυμπιακός:

5-12-2015: Το πρώτο φετινό ρεκόρ του Ολυμπιακού. Το 3-4 κόντρα στον Πανθρακικό ήταν η 12η νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια, καταρρίπτοντας την επίδοση της ομάδας του Μπούκοβι τη σεζόν 1966-67

10-01-2016: Στο 3-1 κόντρα στον Λεβαδειακό, οι πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν το 17/17 στο πρωτάθλημα, σπάζοντας το ρεκόρ που μέχρι τότε κατείχε η ομάδα του Τροντ Σόλιντ από τη σεζόν 2005-06.

28-02-2016: Πριν καλά καλά μπει ο Μάρτιος, ο Ολυμπιακός κερδίζοντας με σκορ 3-0 τη Βέροια, έγινε μαθηματικά πρωταθλητής. Το 43ο πρωτάθλημα των Πειραιωτών είναι και αυτό που κατακτήθηκε γρηγορότερα από κάθε άλλο.

Βροχή προτάσεων για το καλοκαίρι

Στον Ολυμπιακό έχοντας κατακτήσει το Πρωτάθλημα, είναι λογικό να κάνουν τον προγραμματισμό τους για το καλοκαίρι τόσο οργανωτικά (προετοιμασία, φιλικά) όσο και μεταγραφικά.

Έτσι ένα από τα πρώτα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι είναι αυτό του Αργεντινού Εμάνουελ Μας της Σαν Λορέντσο.
Ο 27χρονος αριστερός μπακ είχε προταθεί και το περασμένο καλοκαίρι από τον Λουτσιάνο Γκαλέτι, με τις νεότερες πληροφορίες να θέλουν την ελληνική ομάδα να προχωράει την περίπτωσή του. Άλλωστε πάντα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της παραχώρησης του Αρτούρ Μαζουάκου.

Φυσικά πρώτα απ' όλα θα ξεκαθαρίσει το θέμα της παραμονής του Μάρκο Σίλβα, αφού ο Πορτογάλος έχει έναν ακόμη χρόνο συμβολαίου. Ωστόσο η συνέχιση της συνεργασίας θα επικυρωθεί σε συνάντηση του Σίλβα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, βάζοντας τέλος και στα σενάρια ενδιαφέροντος ομάδων από την πατρίδα του (Πόρτο).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v