Τα σενάρια πρόκρισης για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Οι «αιώνιοι» προκρίνονται με το απόλυτο των νικών, ενώ οι «πράσινοι» θα εξασφαλίσουν και το πλεονέκτημα, εάν κάνουν μια νίκη περισσότερη από τη Λοκομοτίβ και τον Ερυθρό Αστέρα.

Τα σενάρια πρόκρισης για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Η σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στη Λοκομοτίβ Κουμπάν (84-79) έφερε τους «πράσινους» ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση, ενώ διατήρησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταλάβουν μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις.

Το «τριφύλλι» μπορεί να μην κάλυψε το χάντικαπ του πρώτου αγώνα (-9 πόντοι), αλλά ελπίζει να κερδίσει στο τελικό μπρα ντε φερ Ρώσους και Σέρβους.

Το «τριφύλλι» βρίσκεται στο 7-4 μαζί με την ρωσική ομάδα, ενώ ελπίδες για πλεονέκτημα έχει και ο Ερυθρός Αστέρας που βρίσκεται στο 6-4.

Από εδώ και στο εξής οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς έχουν να αντιμετωπίσουν: Νταρουσάφακα (εκτός), Τσεντεβίτα (εντός) και Αναντολού Εφές (εκτός).

Τι πρέπει να κάνουν για να πάρουν το πλεονέκτημα έδρας; Να πετύχουν μία νίκη παραπάνω από τις δύο ομάδες που βρίσκονται στο ίδιο... καζάνι (Λοκομοτίβ, Ερυθρό Αστέρα). Κι αυτό, διότι βρίσκονται από... κάτω σε κάθε πιθανή ισοβαθμία τόσο με την σερβική ομάδα, όσο και με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Σε περίπτωση δε, τριπλής ισοβαθμίας, αυτοί που θα πανηγυρίσουν το πλεονέκτημα έδρας θα είναι οι Σέρβοι καθώς μετρούν δύο νίκες κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος με τη σειρά του έχει μία νίκη επί της Λοκομοτίβ.

Ελπίζει ακόμη και για τη 2η θέση ο Ολυμπιακός

Η νίκη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα, αλλά και η νίκη της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης φέρνουν νέα δεδομένα, όσον αφορά την πρόκριση του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα.

Οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να κάνουν το 4Χ4 στα επόμενα παιχνίδια που τους απομένουν (Ζαλγκίρις μέσα, Ρεάλ Μαδρίτης μέσα, Χίμκι έξω, ΤΣΣΚΑ Μόσχας μέσα).

Συγχρόνως θέλουν μια ήττα της Μπάμπεργκ στα επόμενα τρία παιχνίδια της στο Top 16 με ΤΣΣΚΑ Μόσχας (εντός), Μπαρτσελόνα (εκτός) και Λαμποράλ Κούτσα (εντός).

Υπάρχει, όμως και το ενδεχόμενο να προκριθεί ως δεύτερος ο Ολυμπιακός. Πώς; Εάν ισοβαθμίσει με Μπαρτσελόνα και Λαμποράλ Κούτσα στο 8-6, λόγω καλύτερης διαφοράς πόντων θα έχει το πάνω χέρι. Για να τερματίσει τρίτος ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κερδίσει η Λαμποράλ Κούτσα την Μπατσελόνα, με διαφορά μεγαλύτερη των 19 πόντων.

Εάν η Ρεάλ κερδίσει την Χίμκι, τότε θα έχει κι αυτή 8 νίκες και θα υπάρξει τετραπλή ισοβαθμία. Οι Μαδριλένοι θα μείνουν εκτός συνέχειας και τις θέσεις 2-4 θα μοιραστούν Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός και Λαμποράλ. Μεγάλο ρόλο σε αυτό θα παίξει και η διαφορά που θα έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός την ομάδα του Πάμπλο Λάσο, αλλά και τα αποτελέσματα των δύο αναμετρήσεων της Λαμποράλ με τους «αιώνιους» της Ισπανίας, αλλά και η διαφορά ανάμεσα στα παιχνίδια των τεσσάρων ομάδων.

Υπάρχει, όμως και ένα ακόμα σενάριο που δίνει την δεύτερη θέση στους πρωταθλητές Ελλάδος. Εάν ισοβαθμίσουν με Λαμποράλ Κούτσα και Μπαρτσελόνα στο 8-6, τότε θα έχουν τον πρώτο λόγο εξαιτίας των δύο νικών απέναντι στους Βάσκους.

Εάν η Ρεάλ κερδίσει την Χίμκι, τότε θα έχει 8 νίκες και αυτή και θα υπάρχει τετραπλή ισοβαθμία, που θα δώσει πρόκριση στον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα, με τις θέσεις (δεύτερη ή τρίτη) να εξαρτώνται από τη διαφορά πόντων ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες. Μεγάλο ρόλο θα παίξει η διαφορά που θα έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός την Ρεάλ Μαδρίτης. αλλά και τα αποτελέσματα των αγώνων της Λαμποράλ Κούτσα κόντρα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v