Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το ντόπινγκ

Ο υφυπουργός αθλητισμού τόνισε ότι το ντόπινγκ είναι ζήτημα αρχής και θέμα υγείας των αθλητών. Συγχρόνως υποστήριξε ότι είναι μετρημένες οι ημέρες της διαπλοκής στον αθλητισμό και γι' αυτό υπάρχουν οπαδικές αντιδράσεις.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το ντόπινγκ

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον νέο Κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων, ενώ «παρών» δήλωσαν η Νέα Δημοκρατία, η Χρυσή Αυγή, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ.

Μετά την ψήφισή του νομοσχεδίου με τίτλο «Αναγκαίες ρυθμίσεις για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον νέο Κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA και άλλες Διατάξεις», ο Σταύρος Κοντονής έστειλε το μήνυμα του για τη διαφθορά στον αθλητισμό. «Εφαρμόζουμε από την πρώτη στιγμή τον νόμο με δικαιοσύνη και ισονομία και για αυτό βλέπετε να υπάρχουν αντιδράσεις από τους οπαδικούς στρατούς. Η διαπλοκή στον Αθλητισμό τελειώνει. Ο νόμος εφαρμόζεται προς όλους το ίδιο. Οι μέρες τους είναι μετρημένες» είπε χαρακτηριστικά και δήλωσε υπερήφανος για το νομοσχέδιο. «Αντιμετωπίζουμε το ντόπινγκ ως ζήτημα αρχής. Είναι θέμα υγείας των αθλητών και αξιοπιστίας των αγώνων και των μεταλλίων. Πλέον τίθενται όλοι προ των ευθυνών τους».

Ακόμη, ο υφυπουργός, εκδήλωσε την έκπληξή του για όσους φάνηκε να μην γνωρίζουν ότι ήδη εφαρμόζεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο κι επισήμανε πως η ρύθμιση που ψηφίστηκε σήμερα ενισχύει την εφαρμογή του και επιλύει δυσλειτουργίες που διαπιστώθηκαν κατά την εφαρμογή του.

«Θα ενισχύσουμε τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Έχει αποδώσει όχι όμως στον βαθμό που θέλουμε. Η βία υφίσταται. Αλλά μια πεντάμηνη εφαρμογή του νόμου, μπορεί να λύσει το πρόβλημα; Η Θάτσερ πέταξε έξω τις αγγλικές ομάδες για πέντε χρόνια για να λυθεί το θέμα. Εκεί συνεργάζονταν οι κυβερνήσεις με τις ομοσπονδίες και οι ομοσπονδίες με τις κυβερνήσεις».

Στις αιτιάσεις της Αντιπολίτευσης για τα άρθρα που αφορούν στην ΕΠΟ και πιθανώς να προκαλέσουν παρέμβαση της UEFA, ο υφυπουργός απάντησε ότι αποδείχθηκε πως υπήρχε πρόβλημα με τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ και προηγούμενη σχετική νομοθέτηση δικαιώθηκε.

Παράλληλα, αποδεκτές έγιναν οι τροπολογίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις προαγωγές των ένστολων Ολυμπιονικών κι άλλων διακριθέντων αθλητών και για τις μισθώσεις δημοτικών ακινήτων που αφορούν αθλητική δραστηριότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v