Mετά τη FIFA η ελβετική αστυνομία έκανε «ντου» και στην UEFA!

Οι αρχές προσπαθούν να συνδέσουν τον νέο πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ιφαντίνο με offshore εταιρείες και συμβόλαια που υπέγραψε η UEFA, όταν ο ίδιος ήταν γενικός γραμματέας! Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία επιβεβαίωσε τον έλεγχο της ελβετικής αστυνομίας.

Mετά τη FIFA η ελβετική αστυνομία έκανε «ντου» και στην UEFA!

Η αποκάλυψη της βρετανικής εφημερίδας «Guardian», για ανάμειξη του προέδρου της FIFA και πρώην γενικού γραμματέα της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο στα «Panama Papers», φέρνει ντόμινο εξελίξεων, καθώς η ελβετική αστυνομία ανέλαβε δράση και βρέθηκε στα γραφεία της UEFA ζητώντας τα συμβόλαια που υπέγραψε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου με την εταιρεία Cross Trading/ Teleamazonas.

Η UEFA με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε την «επίσκεψη» των ελβετικών αρχών. «Η UEFA μπορεί να επιβεβαιώσει πως σήμερα δέχθηκε επίσκεψη από το γραφείο της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας που είχε ένταλμα και ζήτησε να δει τα συμβόλαια ανάμεσα στην UEFA και την Cross Trading/ Teleamazonas. Φυσικά, η UEFA παρείχε κάθε σχετικό έγγραφο που είχε στην κατοχή της, στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία και θα συνεργαστεί πλήρως».

Το «ντου» της ελβετικής αστυνομίας στα γραφεία της UEFA έρχεται ένα 24ωρο μετά τις αποκαλύψεις του Guardian για τον Τζιάνι Ινφαντίνο.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσαν στα γραφεία της αγγλικής εφημερίδας γεννώνται σημαντικές ερωτήσεις και απορίες για τον ρόλο που έπαιξε ο Ινφαντίνο σε συμφωνίες, όσο ήταν διευθυντής των νομικών υπηρεσιών της UEFA, αλλά και της εκτελεστικής επιτροπής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Όπως αναφέρουν τα έγγραφα, η UEFA φέρεται να σύναψε συμφωνίες με offshore εταιρείες μέσω προσώπου που συνδέεται με το σκάνδαλο ξεπλύματος χρημάτων μέσω του Παγκοσμίου κυπέλλου, αν και νωρίτερα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπήρχαν τέτοιου είδους συμφωνίες.

Οι συμφωνίες αυτές που χρονολογούνται από το 2003 ως το 2006 και οι οποίες έχουν συνυπογραφεί από τον Ινφαντίνο, σχετίζουν για πρώτη φορά την UEFA με μία από τις εταιρίες που σχετίζονται με την εταιρία που πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο που έριξε από την προεδρία της FIFA, τον Σεπ Μπλάτερ!

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο διέψευσε κάθε εμπλοκή του με το σκάνδαλο, αλλά το «ντου» της ελβετικής αστυνομίας και το γεγονός ότι εκδόθηκε σχετικό ένταλμα δείχνει ότι υπάρχει... καπνός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v