Η Euroleague «έκλεψε» την ΑΕΚ από τη FIBA

H Ένωση υπέγραψε δεκαετές συμβόλαιο, παρά την έντονη πίεση της FIBA, για να πάρει μέρος στο νεοσύστατο Champions League! Η Euroleague ανακοίνωσε τις ομάδες που θα στελεχώσουν τη δική της διοργάνωση και τον τρόπο διεξαγωγής του τουρνουά.

Η Euroleague «έκλεψε» την ΑΕΚ από τη FIBA

Η ΑΕΚ ήταν το μήλο της έριδος ανάμεσα σε FIBA και Euroleague, αφού οι «κιτρινόμαυροι» έχουν τη δυναμική και τον κόσμο να στηρίξουν μια διοργάνωση.

Τελικά, η Euroleague είναι η μεγάλη κερδισμένη της μονομαχίας, αφού η Ένωση επέλεξε το Eurocup και όχι το Champions League της FIBA!

Μετά τη συνάντηση του Τζόρντι Μπερτομέου με τις έντεκα ομάδες που υπέγραψαν τα δεκαετή συμβόλαια, η ΑΕΚ θα συμμετάσχει στο Eurocup μαζί με τις Χαπόελ Ιερουσαλήμ Σάσαρι, Τρέντο, Ρέτζιο Εμίλια, Λιέτουβος Ρίτας, Ζιελόνα Γκόρα και Γαλατάσαραϊ.

Η Αδριατική Λίγκα, η ισπανική λίγκα και η VTB θα έχουν τρεις ομάδες η κάθε μια στο Εurocup της νέας σεζόν, ενώ έχει προταθεί να προκρίνονται δύο ομάδες από τη γερμανική λίγκα.

Όπως αναφέρει επίσης η ανακοίνωση, θα δοθούν πέντε wild cards και υποψήφιες για αυτές είναι ομάδες από το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Ουκρανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και από χώρες που βρίσκονται στην Αδριατική Λίγκα. Επίσης, μόνο για την σεζόν 2016-2017 μία εκ των πέντε wild cards θα δοθεί στην ισπανική λίγκα.

Στο Eurocup θα συμμετέχουν συνολικά 24 ομάδες που θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους για την regular season και οι 16 θα προκρίνονται στην επόμενη φάση. Εκεί οι ομάδες θα χωριστούν πάλι σε τέσσερες ομίλους και οι οχτώ θα φτάνουν στα ημιτελικά. Έπειτα θα ακολουθούν οι (best-of-three) ημιτελικού και (best-of-three) τελικοί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v