Αναβλήθηκε για τις 31 Οκτωβρίου η εκδίκαση του Coriopolis

Η απεργία των δικηγόρων ανέβαλε την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης, με την μοναδική ελεύθερη ημερομηνία να είναι μετά από 6,5 μήνες! Λογικά η υπόθεση δεν μπορεί να παραγραφεί αφού οι κλήσεις έχουν επιδοθεί στους κατηγορούμενους και δεν ισχύει η πενταετία αλλά η οκταετία!

Αναβλήθηκε για τις 31 Οκτωβρίου η εκδίκαση του Coriopolis

Για τις 31 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η εκδίκαση του Koriopolis, μετά από σημερινή απόφαση του Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τους 84 κατηγορούμενους, στην σημερινή εκδίκαση παρόντες ήταν μόλις οι 14 (Μπέος, Τόρης, Σφήκας, Δημόπουλος, Γεωργόπουλος, Βίλλας, Βυθοπούλου, Θάνος, Μουδάτσος, Αυγίδου, Κοτίνης, Μπόης, Αδαμάκης και Ημελλος).

Οι υπόλοιποι 70 ήταν απόντες, μεταξύ των οποίων οι Τσακογιάννης, Κομπότης, Τραυλός, Μποροβήλος, Μπάκος, Μενδρινός, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μιχάλης Κουντούρης, Κανελλάκης, Βοσνιάδης, Παντέλης, Πηρούνιας, Σαββάκης και Τσελέπης. Άπαντες εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους, οι οποίοι δεν είχαν άδεια για να δικάσουν λόγω της απεργίας των νομικών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά το απαλλακτικό βούλευμα για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και Θανάση Κανελλόπουλο, αμφότεροι έχουν μετατραπεί από κατηγορούμενοι σε μάρτυρες της υπόθεσης!

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο εκφώνησε 69 μάρτυρες και μεταξύ αυτών είναι οι Κούγιας, Νικόλας Πατέρας, Πιλάβιος, Τεροβίτσας, Σπανός, Κύζας, Μάνταλος, Γιάχος, Σαραϊδάρης, Παμπορίδης, Αμπάρκιολης, Δαλούκας, Τουμπακάρης, Γεωργαράκος, Πηλαδάκης, Βίκτωρας Μητρόπουλος και Γιάννης Καϋμενάκης.

Ο Αχιλλέας Μπέος που έδωσε το παρών στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αιτήθηκε να γίνει άρση των περιοριστικών του όρων που του έχουν επιβληθεί (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και εγγύηση 100.000 ευρώ). Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε το αίτημα του Δημάρχου Βόλου να γίνει δεκτό, ωστόσο αυτό απορρίφθηκε από το δικαστήριο και οι περιοριστικοί του όροι παραμένουν.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι η πιθανότητα να παραγραφούν τα πλημμελήματα που έχουν τελεστεί το 2011 έχει σχεδόν εξαλοιφθεί, διότι από τη στιγμή που η κλήση στους κατηγορούμενους έχει επιδοθεί πριν συμπληρωθεί η πενταετία, η παραγραφή τους επεκτείνεται στην οκταετία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v