Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόστιμο εάν ρίξουν την μπάλα στο χωράφι του γείτονα

Δικαστήριο στη Γερμανία δικαίωσε κάτοικο και έτσι πλέον η ερασιτεχνική TUS Kochstedt έχει δικαίωμα να ρίχνει μόλις μια μπάλα τον μήνα! Εάν πέσουν περισσότερες η ομάδα θα πληρώνει πρόστιμο, ενώ απειλούνται ακόμη και με φυλάκιση στελέχη του συλλόγου! Έρανος για να ψηλώσει ο φράχτης.

Πρόστιμο εάν ρίξουν την μπάλα στο χωράφι του γείτονα

Την ατυχία να... συνορεύει μ’έναν παράξενο γείτονα είχε η γερμανική ερασιτεχνική ομάδα TUS Kochstedt. Ο κάτοικος προφανώς απηύδησε από τις μπάλες που έπεφταν στη γη του και προσέφυγε στα δικαστήρια! 

Η TUS Kochstedt για να αποφύγει τις δικαστικές αίθουσες ξόδεψε περίπου 30.000 ευρώ και «σήκωσε» έναν φράχτη τεσσάρων μέτρων, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των μπαλών που καταλήγουν στο... αντίπαλο στρατόπεδο.

Όμως ο Γερμανός χωρικός ήταν ανένδοτος, παρά την πίεση από τη δημοτική αρχή να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση. Έτσι παρουσίασε στο δικαστήριο έναν αναλυτικό πίνακα με τις μπάλες που έπεσαν στο χωράφι του τα προηγούμενα χρόνια!
Σύμφωνα με την καταγγελία του το 2011 έπεσαν 59 μπάλες στη γη του, το 2013ο αριθμός ανέβηκε στις 111 και το 2014 στις 135.

Το δικαστήριο πήρε μια απόφαση που έχει γίνει θέμα συζήτησης στη Γερμανία αλλά και σε όλο τον κόσμο, αφού μόνο ένας ποδοσφαιριστής (μία μπάλα) έχει δικαίωμα να σουτάρει στο... χωράφι του. Αν πέσουν περισσότερες η TUS Kochstedt απειλείται με πρόστιμο ύψους 250.000 ευρώ! Μάλιστα εάν δεν μπορεί να πληρώσει αυτό το ποσό (εξωφρενικό για ερασιτεχνική ομάδα), τότε η ποινή θα μετατρέπεται σε φυλάκιση για τους υπεύθυνους της TUS Kochstedt.

Η TUS Kochstedt με ανακοίνωσή της στην επίσημη ιστοσελίδα της ζητάει την βοήθεια φίλων και... συγγενών, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για να «ψηλώσουν» τον φράχτη. «Δεν έχουμε 250.000 ευρώ και δεν θέλουμε να μπούμε φυλακή», αναφέρει το κάλεσμα των παραγόντων της γερμανικής ομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v