Σενάριο συνεργασίας Μουρίνιο με Φαν Χάαλ για 6,3 εκατ. ευρώ

Η έναρξη της συνεργασίας με τον «Special One» δεν σημαίνει τη λύση του συμβολαίου του Ολλανδού, ο οποίος είναι πιθανό να μείνει ως τεχνικός διευθυντής.

Σενάριο συνεργασίας Μουρίνιο με Φαν Χάαλ για 6,3 εκατ. ευρώ

Εν αναμονή της ανακοίνωσης της συνεργασίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Ζοσέ Μουρίνιο, προκύπτουν νέα σενάρια για το μέλλον του Λουίς Φαν Χάαλ.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Sun» είναι πιθανή η παραμονή του Ολλανδού, όχι φυσικά ως προπονητή, αλλά στο πόστο του τεχνικού διευθυντή. Μάλιστα το κίνητρο των «μπέμπηδων» δεν είναι μόνο αγωνιστικό, ως εκτίμηση της αξίας του Φαν Χάαλ, αλλά γιατί με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσουν το ποσό της αποζημίωσης, καθώς έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα.

Οι σχέσεις των δύο, εξάλλου, είναι αρκετά καλές αφού συνυπήρξαν στην Μπαρτσελόνα για δύο χρόνια, με τον Ολλανδό να είναι προπονητής και τον Πορτογάλο μέλος του τεχνικού επιτελείου, με τους Καταλανούς να πανηγυρίζουν δύο Πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο κι ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Μουρίνιο θα υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το 2019 με τις ετήσιες αποδοχές του να φτάνουν τα 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο

Το συμβόλαιο του Φαν Χάαλ είναι 10 εκατ. ευρώ, με αρκετά μπόνους τα οποία όμως έχει χάσει: κατάκτηση της Premier League (1.9 εκατ. ευρώ), του Champions League (1.9 εκατ. ευρώ), του Europa League (600.000 ευρώ) ή του Λιγκ Καπ (400.000 ευρώ).

Μάλιστα μετά την απώλεια του εισιτηρίου για το επόμενο Champions League, θα του «αφαιρεθούν» 1.4 εκατ. ευρώ, οπότε θα λάβει 8,6 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν απολυθεί, τότε οι «κόκκινοι διάβολοι» θα πρέπει να του δώσουν 6,3 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v