Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Πετρούνιας στους κρίκους

Ο Έλληνας αθλητής παρέμεινε στον θρόνο του, αφού και τη περσινή διοργάνωση είχε κατακτήσει το χρυσό και δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση εν όψει των Ολυμπιακων αγώων της Βραζιλίας

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Πετρούνιας στους κρίκους

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Λευτέρης Πετρούνιας ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βέρνης.

Ο 25χρονος γυμναστής στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους συγκεντρώνοντας 15.866 βαθμούς, δείχνοντας έτοιμος για χρυσό μετάλλιο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Αρμένιος Νταβτιάν και το χάλκινο ο Ρώσος Αμπλιάζιν (με ισοβαθμία 15,633).

Ο Έλληνας Πρωταθλητής είναι ο πρώτος γυμναστής που κατακτάει διαδοχικά χρυσά στους κρίκους, μετά από 20 ολόκληρα χρόνια! Ούτε ο Δημοσθένης Ταμπάκος δεν το είχε πετύχει, που ήταν χρυσός το 2000 και το 2004, αλλά αργυρός το 2002.

Ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη είχε πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,80 και η εξαιρετική του εκτέλεση τού έδωσε τον πρώτο λόγο απέναντι στους ανταγωνιστές του που ρίσκαραν περισσότερο. Πλέον ο Πετρούνιας μετρά σε έξι τελικούς δύο χρυσά, το 2015 στο Μονπελιέ και φέτος στη Βέρνη, ένα χάλκινο στην πρώτη του συμμετοχή το 2011 στο Βερολίνο, αλλά και τρεις πέμπτες θέσεις, το 2012 στο Μονπελιέ, το 2013 στη Μόσχα και το 2014 στην Σόφια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v