Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλουσιότερη κατά 53 εκατ. η Ρεαλ μόνο από το Champions League

Οι Μαδριλένοι κέρδισαν σχεδόν το απόλυτο των μπόνους που δίνει η UEFA, αφού έχασαν μόνο 1 εκατ. ευρώ από την ισοπαλία με την Παρί Σεν Ζερμέν! Αντιθέτως πήραν όλα τα χρήματα από την είσοδό τους και τις πέντε νίκες στους ομίλους, τις τρεις προκρίσεις και φυσικά την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου!

Πλουσιότερη κατά 53 εκατ. η Ρεαλ μόνο από το Champions League
Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε για 11η φορά το Κύπελλο Πρωταθλητριών-Τσάμπιονς Λιγκ, παραμένοντας στην κορυφή των πιο εμπορικών συλλόγων στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη.

Συγκεκριμένα η «βασίλισσα» μόνο από το αγωνιστικό κομμάτι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, δίχως να υπολογίζονται τα εμπορικά και τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αλλά και τα εισιτήρια και τα έσοδα από τη μπουτίκ, κέρδισε 53,5 εκατ. ευρώ!

Οι «μερένχες» πήραν:
-12 εκ. ευρώ για της συμμετοχή τους και μόνο στους ομίλους (πρώτη φάση)
-7,5 εκ. για τις πέντε νίκες
-500,000 για την ισοπαλία με Παρί
-5,5 εκ. για την πρόκριση στους «16» (απέκλεισαν τη Ρόμα)
-6 εκ. για τα προημιτελικά (απέκλεισαν τη Βόλφσμπουργκ)
-7 εκ. για τα ημιτελικά (απέκλεισαν τη Μάντσεστερ Σίτι)
-15 εκ. για το νικητή του τελικού (νίκησε την Ατλέτικο Μαδρίτης)

Φυσικά το ποσό θα αυξηθεί θεαματικά μόλις υπολογιστούν και όλα τα υπόλοιπα έσοδα.
Θ

α πρέπει να σημειωθεί ότι η Ρεάλ Μαδρίτης στην αρχή της χρονιάς βρέθηκε για 11η φορά στην κορυφή της κατάταξης του Football Money League της Deloitte, με συνολικά έσοδα ύψους €577 εκατ. (£439 εκατ.) την περίοδο 2014/15. Αυτό βασίστηκε στα εμπορικά έσοδα της ομάδας, τα οποία αυξήθηκαν κατά €22,7 εκατ. από την προηγούμενη περίοδο. Τα έσοδα από αγώνες σημείωσαν αύξηση ύψους €9,1 εκατ.

Τα έσοδα από ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα, ωστόσο, σημείωσαν πτώση της κλίμακας των €4,3 εκατ. κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου. Οπότε είναι εύκολο ν' αντιληφθεί κανείς ότι και του χρόνου έχει καπαρωμένη την κορυφή

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v