Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Χαριστέας στους 100 κορυφαίους του Euro!

Η κορυφαία γαλλική εφημερίδα διάλεξε τους καλύτερους που έχουν αγωνιστεί στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματος, λίγες ημέρες πριν από τη σέντρα στα γήπεδα της Γαλλίας. Ο «χρυσός» σκόρερ της γαλανόλευκης είναι στη 19η θέση της λίστας.

Ο Χαριστέας στους 100 κορυφαίους του Euro!

Στις 10 Ιουνίου είναι προγραμματισμένη η σέντρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας, όπου για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια δεν θα υπάρχει ελληνική παρουσία!

Ωστόσο η σφραγίδα που έχει αφήσει η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ με την κατάκτηση του τροπαίου το 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας είναι λογικό να κρατούν την Ελλάδα στις κορυφαίες της διοργάνωσης.

Δεν είναι τυχαίο οτι η γαλλική εφημερίδα «L' Equipe" επέλεξε τους 100 κορυφαίους της ιστορίας και ανάμεσά τους βρίσκονται δυο Έλληνες εξαιτίας του άθλου του 2004.

Ο σκόρερ του τελικού με την Πορτογαλία, Άγγελος Χαριστέας, φιγουράρει στην 19η θέση και στην 34η ο εμβληματικός αρχηγός της γαλανόλευκης, ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Αμφότεροι έκαναν εκπληκτικό τουρνουά και δεν θα μπορούσαν να μην είναι στην 100άδα.

Από 'κει και πέρα, ο Μισέλ Πλατινί όπως ήταν λογικό ήταν για την Equipe ο Νο1. Με τον ίδιο οι "τρικολόρ" κατέκτησαν το τρόπαιο το 1984. Στην τριάδα είναι ο «ιπτάμενος» Ολλανδός Μάρκο Φαν Μπάστεν και το «κομιούτερ» των φούριος ρόχας, ο Ισπανός Τσάβι.

Όσο για την πρώτη δεκάδα, συμπληρώνεται από τους Αντρές Ινιέστα, Φραντς Μπεκενμπάουερ, Ζινεντίν Ζιντάν, Φερνάντο Τόρες, Λεν Γιασίν, Αντονίν Πανένκα και Ματίας Ζάμερ. Ο καθένας τους έχει πετύχει σημαντικά πράγματα σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v