Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήττα για την Εθνική από τα «καγκουρό» με... buzzer beater

Προβλημάτισε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο πρώτο από τα δύο φιλικά με την Αυστραλία. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Καπίνο, δεν απείλησε η γαλανόλευκη.

Ήττα για την Εθνική από τα «καγκουρό» με... buzzer beater

Της... μόδας φαίνεται ότι έχουν γίνει τα buzzer beater, αφού και στο φιλικό της Εθνικής με την Αυστραλία, τα «καγκουρό» πήραν τη νίκη με 1-0 με γκολ του Λέκι στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η εικόνα της «γαλανόλευκης» ήταν προβληματική στο πρώτο μέρος και χρειάστηκε ο Καπίνο (πήρε την θέση του Καρνέζη που αποχώρησε τραυματίας στο 15′) να κάνει εντυπωσιακές επεμβάσεις για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, ενώ στην επανάληψη η εικόνα διορθώθηκε τουλάχιστον αμυντικά με τον εκπληκτικό Παπασταθόπουλο να κρατάει, αλλά οι παίκτες του Μίκαελ Σκίμπε δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία των αντιπάλων τους.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Αυστραλοί κυριάρχησαν στο γήπεδο και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ με τον Στέφανο Καπίνο να φωνάζει σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις παρών. Στο 26′ ο Γιάννου έβγαλε φάτσα με τον Καπίνο τον Μπερνς, αλλά το σουτ του πρώην παίκτη της ΑΕΚ έφυγε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε τόσο το σουτ του Γέντινακ στο 30′, όσο και αυτό του Μίλιγκαν στο 32′. Στο 38′ ο Καπίνο έκανε μεγάλη επέμβαση στην κόντρα του Οικονόμου στο σουτ του Μπερνς με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ, ενώ στο 45΄ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού είπε «όχι» και στο τετ α τετ με τον Απόστολο Γιάννου.

Στην επανάληψη και πάλι οι Socceroos ήταν η ομάδα που μπήκε με... φόρα με μπροστάρη τον Μόουϊ. Το σουτ του χαφ των Αυστραλών στο 49′ έφυγε άουτ, ενώ στο 50′ μετά από κάθετη πάσα του Μόουϊ η ελληνική άμυνα πρόλαβε τον Κρούζε πριν αυτός γίνει απειλητικός για την εστία του Καπίνο. Η Ελλάδα σε σχέση με το πρώτο μέρος έκλεισε καλύτερα τους χώρους και προσπάθησε να απαντήσει στο 60′, αλλά ο Βέλλιος καθυστέρησε και χάθηκε η ευκαιρία. Στο 70′ ο Χολέμπας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, όμως ο Γέντινακ πρόλαβε και απομάκρυνε την μπάλα. Η «γαλανόλευκη» είχε μια ακόμα καλή στιγμή στο 75′ με την κεφαλιά του Τοροσίδη από το φάουλ του Χολέμπας να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Ράιαν.

Το τελευταίο 10λεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου, η οποία στο 81′ είχε δοκάρι με τον Σένσμπουρι, στο 90′ ακυρώθηκε γκολ του Τιμ Κέιχιλ με τον Ιάπωνα ρέφερι να θεωρεί πως η μπάλα μετά την εκτέλεση του κόρνερ του Γκέρσμπαχ πέρασε άουτ και στο 94′ ο Λέκι που είχε περάσει αλλαγή στο ματς νίκησε τον Στέφανο Καπίνο και έδωσε τη νίκη με 1-0 στην Αυστραλία.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Άγγελος Ποστέκογλου): Ράιαν, Γκέρια, Μίλιγκαν (83′ Γκέρσμπαχ), Ντέγιενεκ, Γιάννου (72′ Κέιχιλ), Κρούζε (61′ Λέκι), Μόουϊ (61′ Ρόγκιτς), Σμιθ (81′ Ιρβάιν), Γέντινακ, Μπερνς (72′ Οικονομίδης), Σένσμπουρι.

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης (15′ λ.τρ. Καπίνο), Τοροσίδης, Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος, Οικονόμου, Σάμαρης (56′ Ταχτσίδης), Μανιάτης, Χριστοδουλόπουλος (46′ Χολέμπας), Γιαννιώτας (74′ Αραβίδης), Διαμαντάκος (46′ Μπακασέτας), Βέλλιος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v