Η Γερμανία νίκησε με 2-0 την Ουκρανία

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια έπαιξε με τη φωτιά και λίγο έλειψε να το πληρώσει στο τέλος μετά από επικό λάθος του σκόρερ Μουστάφι! Το ματς «κλείδωσε» στην εκπνοή με τέρμα του Σβαϊνστάιγκερ!

Η Γερμανία νίκησε με 2-0 την Ουκρανία

Η Γερμανία μπορεί να έφτασε σε μια φαινομενικά εύκολη νίκη (2-0) κόντρα στους Ουκρανούς, αλλά για να συμβεί αυτό χρειάστηκε την κλάση του Μάνουελ Νόιερ, αλλά και τη τύχη.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι Ουκρανοί είχαν τη μερίδα του λέοντος στις ευκαιρίες, αλλά οι Γερμανοί ευτύχησαν να προηγηθούν. Κι αν ο Νόιερ απέκρουσε εξαιρετικά το σουτ του Κονοπλιάνκα στο τέταρτο λεπτό, δεν αντέδρασε αναλόγως ο Πιατόφ στην κεφαλιά του Μουστάφι στο 19’ (1-0).

Στη συνέχεια, ο Νόιερ έκανε άλλη μια εξαιρετική επέμβαση, σε κεφαλιά του Χατσερίντι.. Στο 29’, ο Πιατόφ είπε «όχι» σε τετ α τετ του Κεντίρα, ενώ στο 37’, ο Μπόατενγκ έδιωξε εντυπωσιακά, πάνω στη γραμμή τη μπάλα, πριν χρεωθεί αυτογκόλ.

Στο δεύτερο μέρος, οι Γερμανοί μπήκαν δυνατά, φτάνοντας δις κοντά στο γκολ, αλλά στο 48’, ο Πιάτοφ απέκρουσε το σουτ του Ντράξλερ, ενώ στο 52’, ο Κρόος είδε τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι της Ουκρανικής εστίας πριν βγει άουτ.

Οι Ουκρανοί έβγαιναν μπροστά αφήνοντας κενά πίσω τα οποία λόγω κόπωσης δεν προλάβαιναν να καλύψουν.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έγινε η φάση του αγώνα, όταν μετά από βολέ του Πιατόφ, ο Μουστάφι προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα με κεφαλιά στο Νόιερ, αλλά ο Γερμανός τερματοφύλακας ήταν σε προσπάθεια εξόδου. Η μπάλα τον κρέμασε, αλλά για καλή του τύχη κατέληξε άουτ!

Στο 90+2, όλα τέλειωσαν, όταν ο Σβαϊνστάιγκερ –μετά από υποδειγματική αντεπίθεση και πάσα του Οζίλ - έγραψε το τελικό 2-0, δίνοντας στη Γερμανία το τρίποντο.

Γερμανία: Νόιερ, Έκτορ, Μουστάφι, Μπόατενγκ, Χέβεντες, Κεντίρα, Κρος, Ντράξλερ (78’ Σίρλε), Οζίλ, Μίλερ, Γκέτσε (90’ Σβαϊνστάιγκερ)

Ουκρανία: Πιατόφ, Φεντέτσκι, Ρακίτσκι, Κατσερίντι, Σεβτσούκ, Κοβαλένκο (74’ Σιντσένκο), Στεπανένκο, Γιαρμολένκο, Σίντορτσουκ, Κονοπλιάνκα, Ζοζούλια (66’ Σελέζνιεφ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Γερμανία 2-0 3
Πολωνία 1-0 3
Βόρειος Ιρλανδία 0-1 0
Ουκρανία 0-2 0

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v