H Σλοβακία νίκησε τη Ρωσία (2-1)

Με γκολ των Βάις και Χάμσικ η ομάδα του Γιαν Κόζακ πήρε το πρώτο τρίποντο στη διοργάνωση ρεφάροντας την ήττα της πρεμιέρας από τους Ουαλούς. Αντιθέτως οι Ρώσοι μετά την ισοπαλία με τους Άγγλους παραδόθηκαν άνευ όρων.

H Σλοβακία νίκησε τη Ρωσία (2-1)

Κόντρα στην εικόνα της πρεμιέρας, η Σλοβακία νίκησε τη Ρωσία με 2-1 και μπήκε δυνατά στη μάχη της πρόκρισης, βάζοντας σε μπελάδες την ομάδα του Λεονίντ Σλούτσκι.

Με άψογη τακτική από τον Γιαν Κόζακ η παρέα του Ρόμπερτ Μακ... χτύπησε σαν την «κόμπρα» τα βαριά κορμιά στην άμυνα των Ρώσων και με μπροστάρη τον ηγέτη της, Μάρεκ Χάμσικ πήρε τη νίκη με 2-1 και έμεινε ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης.

Από πάσα του άσου της Νάπολι, ο πρώην «ερυθρόλευκος», Βλάντιμιρ Βάις χόρεψε την άμυνα των Ρώσων και με πλασέ στη γωνία νίκησε τον Ακινφέεφ για το 1-0 (35'). Γκολ που κάνει τον νυν παίκτη της Αλ Γκαράφα τον πρώτο παίκτη που σκοράρει σε Eurο χωρίς να αγωνίζεται στην Γηραιά Ήπειρο.

Πριν καλά καλά το καταλάβουν οι Ρώσοι ο Χάμσικ τους έδωσε την... χαριστική βολή, όπως αποδείχθηκε. Κόρνερ του Βάις με πάσα για τον άσο της Νάπολι και αυτός με ασύλληπτο σουτ από διαγώνια θέση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του Ακινφέεφ για το 2-0, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Η άμυνα της ομάδας του Κόζακ πιάστηκε για πρώτη φορά στον ύπνο, ο Γκλουσάκοφ βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής και με κεφαλιά μετά από σέντρα του Σιρόκοφ μείωσε σε 2-1 και έβαλε φωτιά στο ματς.

Το φινάλε ήταν δραματικό με τους Ρώσους να έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή του Κόζατσικ, αλλά να μην καταφέρνουν αυτή τη φορά να βρουν κάποιο γκολ στα... χασομέρια, όπως με την Αγγλία.

ΡΩΣΙΑ (Λεονίντ Σλούτσκι): Ακινφέεφ, Σμόλνικοφ, Ιγκνασέβιτς, Νοϊστέντερ (46′ Γκλουσάκοφ), Κοκόριν (75′ Σιρόκοφ), Σμολόφ, Γκολόβιν (46′ Μαμάεφ), Β. Μπερεζούτσκι, Σατόφ, Σένικοφ, Τζιούμπα

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Γιαν Κόζακ): Κόζατσικ, Πεκάρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Βάις (72′ Σβέντο), Ντούντα (67′ Νέμετς), Χούμποτσαν, Χάμσικ, Κούτσκα, Μακ (80′ Ντούρις), Πετσόφσκι

Β' OMIΛΟΣ
1η αγωνιστική
Αγγλία – Ρωσία 1-1
Ουαλία – Σλοβακία 2-1

2η αγωνιστική
Ρωσία – Σλοβακία 1-2
Αγγλία – Ουαλία (16/6)

3η αγωνιστική
Ρωσία – Ουαλία (20/6)
Σλοβακία – Αγγλία (20/6)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ουαλία (2-1) 3
Σλοβακία (3-3) 3
Αγγλία (1-1) 1
Ρωσία (2-3) 1

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v