Προκρίθηκαν Γαλλία και Ελβετία, ελπίζει η Αλβανία

Σ’ ένα ματς όπου οι Γάλλοι είχαν τρία δοκάρια, αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τους Ελβετούς και προκρίθηκαν «παρέα» στους «16» του Euro. Παρθενική νίκη για τους Αλβανούς κόντρα στους Ρουμάνους που έμειναν εκτός.

Προκρίθηκαν Γαλλία και Ελβετία, ελπίζει η Αλβανία

Σε ένα παιχνίδι με αρκετές φάσεις, με τρία δοκάρια για τους Γάλλους, τέσσερις σκισμένες ελβετικές φανέλες και μια μπάλα σκασμένη, Ελβετία και Γαλλία έμειναν στο 0-0 και πανηγύρισαν μαζί την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι Γάλλοι ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση και ο Πογκμπά είπε να το πάρει πάνω του και με τρεις γρήγορες τελικές είχε δύο δοκάρια, αλλά το μηδέν παρέμεινε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα άλλαξε αισθητά. Οι Γάλλοι συνέχισαν να πιέζουν, ειδικότερα μετά την είσοδο του Παγιέτ, ωστόσο το τρίτο δοκάρι τους στέρησε και τις τελευταίες ελπίδες για κάποιο γκολ.

Ελβετία: Σόμερ, Λιχστάινερ, Εμπολό (74′ Σεφέροβιτς), Τσάκα, Μπεχράμι, Ροντρίγκεζ, Τζεμαΐλι, Μεχμέντι (85’ Λανγκ), Ντζουρού, Σχαρ, Σακίρι (79′ Φερνάντες).

Γαλλία: Γιορίς, Εβρά, Ραμί, Καμπάιγ, Γκριέζμαν, Ζινιάκ, Πογκμπά, Σισοκό, Σανιά, Κομάν (63′ Παγιέ), Κοσιελνί.

Tην παρθενική νίκη σε τελική φάση πέτυχε η Αλβανία με αντίπαλο την Ρουμανία με χρυσό σκόρερ τον Σαντίκου στο 43ο λεπτό. Έτσι οι Αλβανοί ξεπέρασαν τους Ρουμάνους και έτσι ως τρίτοι ελπίζουν σε πρόκριση. Φυσικά θα πρέπει να περιμένουν να δουν τι θα συμβεί στους έξι ομίλους, αφού οι τέσσερις «τρίτοι» θα προκριθούν στην επόμενη φάση.

Oι παίκτες του Τζάνι Ντε Μπάζι έπαιξαν έξυπνα και έκλεισαν καλά τους χώρους και χτύπησαν στο 43’ σε αντεπίθεση, όταν ο Μεμουσάι έβγαλε στον Σαντίκου με μία εκπληκτική σέντρα από δεξιά και εκείνος με κεφαλιά, εκμεταλλευόμενος την κακή έξοδο του Ταταρουσάνου, έκανε το 1-0.

Στο 76’ οι Ρουμάνοι άγγιξαν την ισοφάριση με τον Αντόνε, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπερίσα.

Ρουμανία (Άνχελ Ιορντανέσκου): Ταταρουσάνου, Ματέι, Χόμπαν, Κίρικες, Αλιμπέκ (57’ Τόρζε), Στάνσιου, Πρεπέλιτσα (46’ Σανμαρτεάν), Στάνκου, Πόπα (67’ Αντόνε), Γκρικόρε, Σαπουνάρου

Αλβανία (Τζάνι Ντε Μπιάζι): Μπερίσα, Λίλα, Λεντιάνι (77’ Ρόσι), Χισάι, Αγκόλι, Μπάσα (83’ Τσάνα), Μεμουσάι, Σαντίκου (59’ Μπαλάι), Μαβράι, Ατζέτι, Αμπράσι

A’ Ομιλος

1η αγωνιστική
Γαλλία – Ρουμανία 2-1
Αλβανία-Ελβετία 0-1

2η αγωνιστική
Ρουμανία – Ελβετία 1-1
Γαλλία – Αλβανία 2-0

3η αγωνιστική
Ρουμανία-Αλβανία 0-1
Ελβετία-Γαλλία 0-0

Η βαθμολογία
Γαλλία (4-1) 7
Ελβετία (2-1) 5
Αλβανία (1-3) 3
Ρουμανία (2-3) 1

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v