To Bέλγιο έγραψε τον επίλογο για Ζλάταν

Οι Βέλγοι επικράτησαν 1-0 της Σουηδίας, την απέκλεισαν και έγραψαν τη τελευταία σελίδα της παρουσίας του Ιμπραΐμοβιτς στην Εθνική. Στους «16» οι «κόκκινοι διάβολοι» θα αντιμετωπίσουν την Ουγγαρία. Ιστορική νίκη - πρόκριση της Ιρλανδίας κόντρα στην Ιταλία.

To Bέλγιο έγραψε τον επίλογο για Ζλάταν

Σε ένα παιχνίδι με πολύ καλό ρυθμό και με το Βέλγιο να δείχνει καλά στοιχεία και να επικρατεί 1-0 με γκολ του Ναϊνγκολάν, οι Σουηδοί αποκλείστηκαν από την συνέχεια της διοργάνωσης, στο τελευταίο παιχνίδι του Ζλάταν με το εθνόσημο.

Οι Σουηδοί έδειχναν να πατούν καλύτερα, ωστόσο οι κόντρα επιθέσεις του Βελγίου ήταν «φωτιά» και δημιουργούσαν προβλήματα στην αμυντική λειτουργία των Σκανδιναβών.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Σουηδοί προσπάθησαν σιγά σιγά να πιέσουν όλο και παραπάνω για να πετύχουν ένα γκολ, το οποίο ενδεχομένως θα τους έστελνε και στην επόμενη φάση, ωστόσο αυτό ήρθε από τους Βέλγους. Ο Ναϊνγκολάν με ένα υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή σκόραρε και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, την στιγμή που οι Σκανδιναβοί στο τελευταίο παιχνίδι του Ζλάταν αποκλείονταν από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Σουηδία: Ίσακσον, Γιόχανσον, Γκράνκβιστ, Όλσον, Φόρσμπεργκ, Λάρσον (70’ Ντουρμάζ), Έκμπαλ, Κάλστρομ, Ιμπραϊμοβιτς, Μπεργκ (63’ Γκουντιέτι), Λίντελοφ.

Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Ναϊνγκολάν, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Ντε Μπρούιν, Λουκάκου (86′ Μπεντέκε), Αζάρ (90′ Οριγκί), Καράσκο (70’ Μέρτενς), Μουνιέρ.

Ιταλία-Ιρλανδία

Με τον Μπρέιντι να σκοράρει στο 85′, η Ιρλανδία επικράτησε 1-0 της αδιάφορης Ιταλίας και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τη φάση των «16» του Euro 2016 τερματίζοντας στην τρίτη θέση του Ε’ Ομίλου. Με τους Γάλλους θα κοντραριστούν οι Βρετανοί, που άφησαν εκτός συνέχειας τους Τούρκους.

Οι Ιρλανδοί «καιγόντουσαν» για τη νίκη και το έδειξαν στον αγωνιστικό χώρο καθώς ήταν εκείνοι που βγήκαν και κυνήγησαν το γκολ, που αν και σάστισαν για μια στιγμή στο 77’ όταν το σουτ του Ινσίνιε τράνταξε το… δοκάρι του Ράντολφ, τελικά πήραν τη νίκη στο τέλος χάρη στο γκολ του Μπρέιντι.

Η Ιταλία από την πλευρά της παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές, δεδομένου ότι είχε «κλειδώσει» την πρώτη θέση από την προηγούμενη αγωνιστική και με εξαίρεση τη φάση στο 77’, δεν έδειξε σε καμία περίπτωση ότι άξιζε να πάρει κάτι από το παιχνίδι.

Ιταλία: Σιρίγκου, Ντε Σίλιο (81’ Ελ Σαραουΐ), Ογκμπόνα, Τζάτζα, Φλορέντσι, Τιάγκο Μότα, Ιμόμπιλε (74’ Ινσίνιε), Στουράρο, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Μπερναρντέτσι

Ιρλανδία: Ράντολφ, Κόουλμαν, Κίο, ΜακΚάρθι (77’ Χουλαχάν), Λονγκ (90’ Κουίν), ΜακΛίν, Ντάφι, Χέντρικ, Γουάρντ, Μπράντι, Μέρφι (70’ ΜακΓκίντι)

Ε’ ΟΜΙΛΟΣ

1η αγωνιστική
Βέλγιο – Ιταλία 0-2
Ιρλανδία-Σουηδία 1-1

2η αγωνιστική
Ιταλία-Σουηδία 1-0
Βέλγιο – Ιρλανδία 3-0

3η αγωνιστική
Σουηδία- Βέλγιο 0-1
Ιταλία – Ιρλανδία 0-1

Βαθμολογία
Ιταλία (3-1) 6
Βέλγιο (4-2) 6
Ιρλανδία (2-1) 4
Σουηδία (1-3) 1

Τα ζευγάρια των 16

Ελβετία-Πολωνία (25/6)
Πορτογαλία-Κροατία (25/6)
Ουαλία- Β. Ιρλανδία (25/6)
Ουγγαρία-Βέλγιο (26/6)
Γαλλία- Ιρλανδία (26/6)
Γερμανία-Σλοβακία (26/6)
Ιταλία-Ισπανία (27/6)
Αγγλία-Ισλανδία (27/6)

Οι διασταυρώσεις στα προημιτελικά

1. Ελβετία ή Πολωνία – Κροατία ή Πορτογαλία (30/6)
2. Ουαλία ή Β. Ιρλανδία – Ουγγαρία ή Βέλγιο (1/7)
3.Γερμανία ή Σλοβακία - Ιταλία ή Ισπανία (2/7)
4. Γαλλία ή Ιρλανδία – Αγγλία ή Ισλανδία (3/7)

Τα ζευγάρια στα ημιτελικά

Νικητής 1 – Νικητής 2 (6/7)
Νικητής 3 – Νικητής 4 (7/7)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v