Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όλο το παρασκήνιο της απόλυσης Σίλβα και της έλευσης Βίκτορ

Ο Πορτογάλος εξήγησε στον Γιάννη Βρέντζο ότι νιώθει μεγάλη πίεση και θέλει να αποχωρήσει. Άμεση η επιλογή του Ισπανού που ζήτησε από τους παίκτες να δίνουν και τη ψυχή τους. Δεν υπάρχει θέμα επιστροφής Φουστέρ και Καμπιάσο.

Όλο το παρασκήνιο της απόλυσης Σίλβα και της έλευσης Βίκτορ

Πίσω από έναν δραματικό διάλογο του Μάρκο Σίλβα και του διευθύνοντα συμβούλου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννη Βρέντζου κρύβεται το παρασκήνιο της αιφνιδιαστικής παραίτησης του Πορτογάλου τεχνικού. Όχι σήμερα, αλλά πριν από 48 ώρες!

Ο Σίλβα έφτασε στην Ελλάδα τα ξημερώματα της Τρίτης, όπως ήταν προγραμματισμένο. Οι δυο άνδρες συζήτησαν για περισσότερο από μια ώρα και ο διευθύνων σύμβουλος των πρωταθλητών Ελλάδας ξαφνιάστηκε, όταν άκουσε τον Πορτογάλο να τού λέει ότι δεν μπορούσε να είναι απολύτως συγκεντρωμένος στον Ολυμπιακό, πλέον, και να υποβάλει την παραίτησή του.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες από τον Ολυμπιακό, ο Γ. Βρέντζος επέμεινε, ρωτώντας τον Σίλβα τι συμβαίνει. «Μήπως υπάρχει κάποια άλλη ομάδα στη μέση; Εχουμε ακούσει εδώ και καιρό για την Πόρτο, τη Ζενίτ και άλλες», φέρεται αν τον ρώτησε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Ο,τι μάς ζήτησες, το κάναμε. Πήραμε τον Φιγκέιρας, μάς ζήτησες ακόμη δυο παίκτες (σ.σ.: ο ένας προφανώς ήταν ο Βιλένα) και προσπαθήσαμε να τους κάνουμε δικούς μας».

«Ολο το βράδυ δεν κοιμήθηκα, εξαιτίας αυτής της απόφασης, όπως και πολλές ακόμη βραδιές. Πάλευα πολύ καιρό με τον εαυτό μου. Οπως ξέρετε, η Πόρτο πήρε ήδη προπονητή (σ.σ.: Νούνο Εσπίριτο)», ήταν η απάντηση του Σίλβα, ο οποίος επικαλείτο διαρκώς προσωπικούς λόγους, χωρίς όμως να τούς αποκαλύψει. «Ξέρω ότι αυτό δεν είναι το κατάλληλο timing για την ομάδα», πρόσθεσε ο Σίλβα.

Μάλιστα, στον Πειραιά λένε ότι ο Σίλβα δεν ήθελε να ανέβει ούτε στην Αυστρία, αλλά αυτό προκάλεσε την αντίδραση των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Ετσι, ο 39χρονος Πορτογάλος συμβιβάστηκε, πηγαίνοντας στην Αυστρία, μέχρι να βρεθεί ο νέος προπονητής.

Σήμερα ο Πορτογάλος πριν φύγει μίλησε στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι... έπεσαν από τα σύννεφα με τις εξελίξεις: «Να ξέρετε ότι δεν έχω παράπονο από κανέναν, ούτε από εσάς, ούτε από τον σύλλογο, τον οποίο ευχαριστώ. Πετύχαμε πολύ μεγάλες νίκες και είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα συμβεί και στο μέλλον», ήταν η σύντομη ομιλία του.

Ο Ολυμπιακός δεν άργησε να στραφεί στον Βίκτορ Σάντσεθ, ο οποίος χαίρει μεγάλης εκτίμησης στου Ρέντη. Αλλωστε, μαζί του υπήρχε επικοινωνία από την εποχή που συνεργαζόταν με τον Μίτσελ στους πρωταθλητές, ενώ τελευταία το όνομά του είχε «παίξει» και για τη Νότιγχαμ.

Η πρώτη επικοινωνία με τον Βίκτορ, για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού, έγινε την Τρίτη, δηλαδή λίγο μετά την παραίτηση του Σίλβα.

Την πρώτη του ομιλία προς τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έκανε ο νέος προπονητής της ομάδας, Βίκτορ Σάντσεθ. Ο 40χρονος Ισπανός έφτασε το απόγευμα στο Λάνγκενφελντ, περίπου 15 λεπτά μετά την αποχώρηση του Μάρκο Σίλβα.

«Εχω παίξει και σε μεγάλες ομάδες (σ.σ.: Ρεάλ Μαδρίτης), έχω βρεθεί και στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Το μόνο που σάς ζητάω είναι να παίζετε με ψυχή και καρδιά», ήταν τα κυριότερα σημεία του Ισπανού προς τους παίκτες του, λίγο μετά τις συστάσεις από τον διευθύνοντα σύμβουλο, Γιάννη Βρέντζο.

Αμέσως μετά, ο Βίκτορ έδωσε το... στίγμα του και γύρω από τον τρόπο που θέλει να προπονείται η ομάδα στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Αν και το πρόγραμμα του Σίλβα περιελάμβανε πολλή μπάλα, ο νέος τεχνικός έστειλε τους ποδοσφαιριστές του για... τρέξιμο στις Αλπεις!

Η παραίτηση του Μάρκο Σίλβα από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού αλλάζει ενδεχομένως και το μεταγραφικό πλάνο, καθώς θα πρέπει να ικανοποιηθούν, πλέον, τα «θέλω» του νέου προπονητή, Βίκτορ Σάντσεθ.

Ο Ισπανός θα πρέπει πρώτα να αξιολογήσει το ρόστερ, ενώ η αλλαγή στον πάγκο προκάλεσε ερωτηματικά, γύρω από το αν μπορεί να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον των πρωταθλητών Ελλάδας για επέκταση της συνεργασίας τους με ποδοσφαιριστές που «έκοψε» από το ρόστερ ο Πορτογάλος.

Δυο τέτοιες περιπτώσεις είναι οι Νταβίντ Φουστέρ και Εστέμπαν Καμπιάσο, ωστόσο στον Πειραιά ξεκαθαρίζουν ότι δεν σκοπεύουν να ασχοληθούν μαζί τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v