«Τσούκου τσούκου» η Πορτογαλία στα προημιτελικά

Με γκολ του Κουαρέσμα η ομάδα του Σάντος ξεπέρασε το εμπόδιο της Κροατίας και θ’ αντιμετωπίσει την Πολωνία στους «8» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος!

«Τσούκου τσούκου» η Πορτογαλία στα προημιτελικά

Το τρίτο «εισιτήριο» για τα προημιτελικά του Euro 2016 πήραν οι Πορτογάλοι, που επικράτησαν 1-0 της Κροατίας στην παράταση χάρη στο «χρυσό» γκολ του Κουαρέσμα στο 117′. «Μοιραίος» ο Πέρισιτς που είχε δοκάρι ένα λεπτό πριν το γκολ των Ιβήρων.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες ήταν... συγκρατημένες, με ελάχιστες ευκαιρίες. Ίδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, όπου η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 62’, με την Κροατία να απειλεί περίπου όπως και η Πορτογαλία στο πρώτο μέρος. Συγκεκριμένα, ο Σρνα εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Βίντα έπιασε ωραία σκαστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πιο αριστερά από το δοκάρι του Ρουί Πατρίτσιο. Τρία λεπτά αργότερα ο Στρίνιτς «γκρέμισε» τον Νάνι μέσα στην περιοχή, όμως ο διαιτητής λανθασμένα δεν έδειξε την άσπρη βούλα, με τους Πορτογάλους να διαμαρτύρονται δικαίως.

Ο χρόνος περνούσε και καμία από τις δύο ομάδες δεν ανέβαζε ρυθμούς ενώ χαρακτηριστικό ήταν ότι δεν υπήρχε ούτε ένα σουτ εντός εστίας στην αναμέτρηση.

Στο 111’ οι Πορτογάλοι συνδυάστηκαν ωραία με τον Κουαρέσμα να βγάζει καλή σέντρα από δεξιά, ο Νάνι προσπάθησε να κάνει το ανάποδο «ψαλίδι» αλλά δε βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε, με την άμυνα των παικτών του Άντε Τσάτσιτς να διώχνει. Ένα λεπτό μετά, οι Κροάτες έχασαν μοναδική ευκαιρία όταν σε εκτέλεση κόρνερ ο Ρουί Πατρίτσιο γλίστρησε και ο Βίντα που έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά, δε μπόρεσε να τη στείλει στο τέρμα.

Ωστόσο, όσες συγκινήσεις δεν πρόσφερε το ματς σε όλα τα υπόλοιπα λεπτά, τις είδαμε μαζεμένες μέσα σε ένα πεντάλεπτο, από το 113’ έως το 117’. Αρχικά, ο Βίντα έχασε μια τρομερή ευκαιρία, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα άουτ σε ανυπεράσπιστη εστία, ενώ πιο κοντά στο γκολ από οποιοδήποτε άλλο παίκτη στο ματς έφτασε ο Πέρισιτς στο 116', όταν από νέα κεφαλιά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι της εστίας των Πορτογάλων.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος έβγαλαν την αντεπίθεση, ο Κριστιάνο Ρονάλντο πλάσαρε και ο Κουαρέσμα πήρε το ριμπάουντ από την ασθενή επέμβαση του Σούμπασιτς και στο 117' έστειλε ουσιαστικά την ομάδα του στους «8», εκεί που θα βρει την Πολωνία. Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Βίντα έχασε εκ νέου μια ευκαιρία, αλλά τίποτε δεν μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα του αγώνα.

Κροατία: Σούμπασιτς - Σρνα, Τσόρλουκα (120’ Κράμαριτς), Βίντα, Στρίνιτς - Μόντριτς, Μπαντέλι, Ράκιτιτς (110’), Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς – Μάντζουκιτς (88’ Κάλινιτς)

Πορτογαλία: Ρουί Πατρίσιο - Σέντρικ, Πέπε, Φοντέ, Γκερέιρο - Γουίλιαμ Καρβάλιο, Αντριέν Σίλβα (108’ Ντανίλο), Ζοάο Μάριο (87’ Ρικάρντο Κουαρέσμα), Αντρέ Γκόμες (50’ Ρενάτο Σάντσες) - Νάνι, Κριστιάνο Ρονάλντο

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v