Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mε... «δούκισσα» ντοπάρονταν οι Ρώσοι αθλητές

Με μία έκθεση-κόλαφο, ο επικεφαλής του ελέγχου Ρίτσαρντ Μακ Λάρεν εξήγησε πώς η φαρμοκοδιέγερση των Ρώσων αθλητών από το 2010 ως το 2014 γινόταν με τις... ευλογίες του κράτους.

Mε... «δούκισσα» ντοπάρονταν οι Ρώσοι αθλητές

Σοκαριστικές είναι οι νέες αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το ντόπινγκ στη Ρωσία, που οδήγησε τη WADA στον αποκλεισμό των αθλητών απ' όλες τις διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Οι νέες αποκαλύψεις έγιναν από τον επικεφαλής του εργαστηρίου της Μόσχας Γκριγκόρι Ροτσένκοφ και αφορούν στον τρόπο που επιχειρούσαν να ξεγελάσουν τους αντιντόπινγκ ελέγχους.

Συγκεκριμένα, ο επιστήμονας έκανε λόγο για «κοκτέιλ» των φαρμάκων με αλκοόλ (κατά προτίμηση ουίσκι ή βερμούτ)! Το αλκοόλ επέτρεπε στους αθλητές να παίρνουν μόνο στεροειδή, τα οποία διατηρούνται στον οργανισμό περίπου πέντε ημέρες. Το εν λόγω κοκτέιλ είχε την ονομασία «δούκισσα».

Ο Ροτσένκοφ ήταν ο επικεφαλής των ρωσικών εργαστηρίων μέχρι το 2015. Σήμερα, εμφανίζεται μετανιωμένος για όλα όσα έχουν γίνει και πρόθυμος να βοηθήσει στις έρευνες.

Στο αθλητικό σκέλος, αναμένεται η απόφαση της ΔΟΕ για το καθεστώς συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες των «καθαρών» Ρώσων αθλητών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v