Ήττα για την Εθνική Ανδρών – Νέων από τους Ισλανδούς

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσιάστηκε κατώτερο των περιστάσεων και ηττήθηκε με 70-67 από τους Ισλανδούς και έτσι θα πρέπει να νικήσει την Κροατία στον μικρό τελικό, εάν θέλει να προβιβαστεί στην πρώτη κατηγορία.

Ήττα για την Εθνική Ανδρών – Νέων από τους Ισλανδούς

Ο ημιτελικός με την Ισλανδία φάνταζε εύκολη υπόθεση για την Εθνική Νέων Ανδρών, αλλά στο παρκέ οι βορειοευρωπαίοι αποδείχθηκαν σκληρά καρύδια και πήραν απολύτως δίκαια τη νίκη με 70-67.

Έτσι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει απευθείας την επάνοδό του στην Α' Κατηγορία και, τώρα, θα παίξει στο «μικρό» τελικό της Κυριακής κόντρα στην Κροατία (18.45), που έχασε από το Μαυροβούνιο στον πρώτο ημιτελικό, για την κατάκτηση της τρίτης θέσης της διοργάνωσης που επίσης οδηγεί στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είχε 14 πόντους, αλλά με 6/15 σουτ εντός παιδιάς, ενώ ευστόχησε σε μόλις 1/4 βολές στα τελευταία λεπτά, συν οκτώ λάθη, έντεκα ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ κι ένα κλέψιμο.

Παράλληλα, αστόχησε σε κρίσιμο τρίποντο για την ισοφάριση και στην τελευταία επίθεση έκανε λάθος πάσα, με αποτέλεσμα η «γαλανόλευκη» να μην μπορέσει να εκτελέσει από τα 6,75μ. για την ισοφάριση.

Από 11π. έβαλαν Τολιόπουλος και Λούντζης, δέκα πόντους με τρία ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ είχε ο Δίπλαρος. Ο Μπιλλής δεν αγωνίστηκε, μόλις για ένα δευτερόλεπτο έμεινε στο παρκέ ο Κώστας Αντετοκούνμπο. Ο Γιόνσον, με 29 πόντους, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ από τους νικητές, έχοντας επίσης οκτώ ριμπάουντ, τρία κλεψίματα, αλλά και πέντε λάθη.

Όλα κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα όταν ο Χαραλαμπόπουλος είχε την ευκαιρία να βάλει μπροστά την Ελλάδα, αλλά αστόχησε 6'' πριν από το τέλος, ο Πάλσον ευστόχησε στη μία από τις δύο βολές που εκτέλεσε και μετά το λάθος των διεθνών στην επίθεση των τεσσάρων δευτερολέπτων οι Ισλανδοί πήραν τη μεγάλη νίκη και την άνοδο στην Α' Κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών, «παγώνοντας» το κατάμεστο κλειστό της Χαλκίδας.

Δεκάλεπτα: 21-15, 37-32, 49-51, 67-70.
Ισλανδία (Στέφανσον): Χέρμανσον, Γένσον, Γκούντμουντσον 11 (1), Μπίργκισον 10, Πάλσον 10 (3), Στέφανσον, Γιόνσον 29 (5), Βίγκνισον, Άγκουστσον, Φρίντρικσον, Γκίλφασον, Χλίνασον 10.
Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 11 (3), Κώττας 9, Κόνιαρης, Τσαλμπούρης 2, Σκουλίδας, Μπιλλής, Σταμάτης 8 (2), Χαραλαμπόπουλος 14, Δίπλαρος 10 (2), Μουράτος 2, Λούντζης 11 (3), Αντετοκούνμπο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v