Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψαρικά με θέα θάλασσα μέχρι 15 ευρώ

Ταβέρνες από τη Βάρκιζα μέχρι την Πειραϊκή που προσφέρουν φρέσκους ψαρομεζέδες χωρίς να τινάζουν στον αέρα τον προυπολογισμό. Οι... «σπεσιαλιτέ» των καταστημάτων.

  • του Νικόλα Γεωργιακώδη
Ψαρικά με θέα θάλασσα μέχρι 15 ευρώ

Η θέα θάλασσα κοστίζει. Και κοστίζει αρκετά. Όταν μάλιστα συνδυάζεται με ψαρομεζέ τότε το... κασέ ανεβαίνει.

Μπορούμε λοιπόν να απολαύσουμε θέα θάλασσα και ωραιότατους ψαρομεζέδες (ή και κρεατομεζέδες) χωρίς να μας κοστίσει ο κούκος αηδόνι;

Μπορούμε.

Ιδού ορισμένα ταβερνάκια με θέα γαλάζιο, που δεν... πνίγουν τον μηνιαίο προϋπολογισμό μας.

Ψαράκια και Θαλασσινά
Λεωφ. Ποσειδώνος 14, Βάρκιζα, τηλ: 2109654138

Τραπεζάκια μέσα και έξω που βλέπουν θάλασσα, ατμόσφαιρα που συνδυάζει το μοντερνίζον με το retro και λαχταριστοί μεζέδες συνθέτουν το προφίλ της δημοφιλούς αυτής ψαροταβέρνας στη Βάρκιζα.

Εδώ θα δοκιμάσετε – όπως θα καταλάβατε από το όνομα – φρέσκο ψάρι στη σχάρα ή στο τηγάνι (αθερίνα, γαύρο, κουτσομούρα, ξιφία κτλ.), αλλά και μεζέδες ημέρας που αναγράφονται στον μαυροπίνακα, όπως γιουβετσάκι με γαρίδες, φιλετάκια πέρκας με κανταΐφι, τραγανά κολοκυθάκια και πικάντικα μύδια με ούζο. Ο λογαριασμός με χύμα κρασί, χωρίς φρέσκο ψάρι, δεν θα ξεπεράσει τα 15€ ανά άτομο.

 

Τα Βράχια της Πειραϊκής
Ακτή Θεμιστοκλέους 300, Πειραϊκή, τηλ.: 210 4538461

Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα (και πιο τίμια) ψαροταβερνάκια/ουζερί της Πειραϊκής, κι αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα χρειαστεί να κάνετε λίγη υπομονή τις ώρες αιχμής μέχρι να αδειάσει τραπέζι, καθότι δεν πραγματοποιούνται κρατήσεις. Θα ανταμειφθείτε, με ωραιότατο χταποδάκι στα κάρβουνα, μύδια σαγανάκι και όλα τα ψαράκια της κατηγορίας γαύρου/ αθερίνας.

Από τα ορεκτικά, μην χάσετε τα τραγανά τηγανιτά κολοκυθάκια. Συνοδεύετε με σχετικά δυσεύρετες ετικέτες ούζου και πληρώνετε περί τα 15-17€ το άτομο.

Το Ακρί
Ακτή Θεμιστοκλέους 298, Πειραϊκή, τηλ.: 210 4180110

Άλλο ένα οικονομικό στέκι στην Πειραϊκή, που απλώνει τραπεζάκια έξω με θέα στα βράχια της Πειραϊκής και τον ήλιο που καθρεφτίζεται στη θάλασσα, και σερβίρει νοστιμότατα θαλασσινά και λαχταριστούς ουζο-μεζέδες σε γενναίες μερίδες.

Ξεχωρίζουν το χταποδάκι στα κάρβουνα, ο μαρινάτος γαύρος, οι γαρίδες, τα τηγανιτά καλαμαράκια, και το συμιακό γαριδάκι. Στα hit του καταλόγου, μια εξαιρετική γαριδομακαρονάδα για δύο άτομα. Οι τιμές ανέρχονται στα 15€ το άτομο.

 

* Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα στο In2life.gr 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v