H Super League ψήφισε ισπανικό μοντέλο

Η Λίγκα θα ακολουθήσει το ισπανικό μοντέλο με τρεις αρχιδιαιτητές και έτσι επέλεξε τον πρώην βοηθό του Κύρου Βασσάρα, Δημήτρη Σαϊραδάρη για την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

H Super League ψήφισε ισπανικό μοντέλο

Στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφασίστηκε να οριστεί εκπρόσωπος του συνεταιρισμού στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ο Δημήτρης Σαραϊδάρης. Στην διαδικασία οι περισσότερες ομάδες συμφώνησαν με την επιλογή του πρώην διεθνή βοηθού διαιτητή και συνεργάτη του Κύρου Βασάρα. Ο Παναθηναϊκός ψήφισε «λευκό» διαφωνώντας με το ισπανικό μοντέλο και εξήγησε τους λόγους μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, ενώ η Λάρισα προτίμησε τον Τάσο Κάκο.

Στο Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής το παρών έδωσαν όλες οι ΠΑΕ. Κεντρικό θέμα η εκλογή του εκπροσώπου του συνεταιρισμού στην Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών του πρωταθλήματος της Superleague, όπου θα συμμετάσχει ένας εκπρόσωπος της ΕΠΟ και ένας επιδιαιτητής που θα τον επιλέξουν οι δυο και ουσιαστικά θα αποτελούν την νέα Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ομοσπονδίας.

Το όνομα του Δημήτρη Σαραϊδάρη, που υπήρξε ένας εκ των βοηθών του Κύρου Βασσάρα στους διεθνείς αγώνες, είχαν ψηφίσει αρχικά 7 ΠΑΕ στη σύσκεψη που είχε γίνει στο γραφείο του Χρήστου Πανόπουλου, πριν από μια εβδομάδα και συγκεκριμένα οι Ξάνθη, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Πλατανιάς, Κέρκυρα και Πανιώνιος, ενώ απουσίαζε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣ Γιάννινα. Έτσι η πρόταση των «μικρομεσαίων» έφτασε στο σημερινό ΔΣ και πέρασε με πλειοψηφία.

Η ανακοίνωση της Super League

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
1/ Το αγωνιστικό πρόγραμμα της 1ης και 2ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League 2016-17 θα οριστεί μετά τους αγώνες των ομάδων της Super League που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της UEFA αυτή την εβδομάδα.
2/ Εκπρόσωπος της Super League στην Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ επιλέχθηκε ο κ. Δημήτριος Σαραϊδάρης.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας ο Προέδρος της Super League Γιώργος Στράτος δήλωσε: «Σήμερα είναι πολύ σημαντική και χαρούμενη ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ερχόμαστε πιο κοντά στα μεγάλα πρωταθλήματα του κόσμου και επιβεβαιώνουμε την πρόθεση και αποφασιστικότητα να βαδίσουμε στα δικά τους χνάρια. Η υλοποίηση του ισπανικού μοντέλου διαιτησίας είναι πολύ σημαντικό θέμα που είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα καταγραφεί ως σημείο καμπή στην ιστορία του ποδοσφαίρου μας. Ευχαριστώ θερμότατα τον γ.γ. της UEFA Θόδωρο Θεοδωρίδη, τον υπεύθυνο διαιτησίας της UEFA Πιερλουίτζι Κολίνα, τον πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΕΠΟ για την συμβολή τους συμμετοχή στην κατάκτηση αυτή. Περισσότερο από όλους θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου στο διοικητικό συμβούλιο της Superleague που με την στάση τους σήμερα, στάση συγκροτημένη, ήρεμη, σοβαρή, αλληλέγγυα έδειξαν ένα δείγμα του που μπορούμε να φτάσουμε όταν λειτουργούμε συναινετικά».

Επίσης, αποκάλυψε ότι είχε συνάντηση πρόσφατα με τον Πάνο Παπαδόπουλο της Forthnet σε πολύ καλό κλίμα. «Το νερό με την NOVA δεν βγήκε ποτέ από το αυλάκι» είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο το συνδρομητικό κανάλι για πρώτη φορά δεν είχε στείλει ούτε κάμερα, ούτε δημοσιογράφο για να καλύψει το ΔΣ.

Σε ότι αφορά τον Δημήτρη Σαραϊδάρη είχε μία επιτυχημένη καριέρα ως βοηθός διαιτητής είκοσι και πλέον χρόνων! Στη μεγάλη κατηγορία ο Θεσσαλονικιός βοηθός ήταν από τον Δεκέμβριο του 2001 και διεθνής από το 2004, ενώ από το 2006 βρέθηκε στην ομάδα του Κύρου Βασάρα και ως εκ τούτου έδωσε το παρόν στο Euro 2008, αλλά και σε πολλές σπουδαίες αναμετρήσεις εντός και εκτός συνόρων. Ο Σαραϊδάρης διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον νυν υπεύθυνο ανάπτυξης διαιτησίας, Κύρο Βασάρα και το όνομά του μέχρι σήμερα δεν είχε ακουστεί πουθενά.

Αυτό που απομένει τώρα είναι να ορίσει και η ΕΠΟ τον δικό της αρχιδιαιτητή και μετά από κοινού ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας και ο Σαραϊδάρης να επιλέξουν το επιδιαιτητή, στα πρότυπα του Ισπανικού μοντέλου, ενώ μένει να διευκρινιστεί εάν ο αρχιδιαιτητής της Super League θα είναι στο σεμινάριο από τις 4-6 Αυγούστου και θα παρακολουθήσει τα μαθήματα, όπως και αν θα έχει λόγο στις επιλογές για τους πίνακες της Λίγκας.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός που διαφώνησε, υποστήριξε με επίσημη ανακοίνωση: «Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός δεν έχει τίποτα να κρύψει γι' αυτό και ξεκαθαρίζει τη θέση της σχετικά με όσα συνέβησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League.

Ο Παναθηναϊκός ψήφισε λευκό στην πρόταση των «12» για να εκπροσωπηθεί η Λίγκα στην τριμελή επιτροπή της ΚΕΔ από τον κ. Σαραϊδάρη. Η απόφασή μας αυτή αφορά δομικές διαφορές ουσίας και όχι σε πυροτεχνήματα, κινήσεις εντυπωσιασμού ή παρασκηνιακές διαβουλεύσεις.

Προ ημερών ο Παναθηναϊκός κατέθεσε τη δική του έγγραφη πρόταση προς το προεδρείο της Λίγκας, θέτοντας προαπαιτούμενα για να προχωρήσουμε σε σοβαρό διάλογο για το μείζον θέμα της διαιτησίας. Η πρόταση δεν τέθηκε καν στο τραπέζι της συζήτησης, άγνωστο σε εμάς γιατί.

Αυτονόητα, λοιπόν, από τη στιγμή που η αρχική πρόταση των «12» για επαγγελματική διαιτησία δεν ακολουθήθηκε, δεν υφίσταται καμία συμφωνία περί αναδιανομής εσόδων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v