ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΣ θέλουν να «σπάσουν» ρόδι

Μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ -θα συνεχίσουν στο Europa League- οι τρεις εκπρόσωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου στη δεύτερη τη τάξη διοργάνωση θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους.

ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΣ θέλουν να «σπάσουν» ρόδι

Στη Σουηδία και στο υπερσύγχρονο «Tele 2 Arena», ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την ΑΙΚ Στοκχόλμης (20.00 OTE Sport 1), γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη.

Με όπλο το υπέρ τους 1-0 από το πρώτο ματς, οι «πράσινοι» πάνε στη Σουηδία για να ξορκίσουν τον περσινό κακό δαίμονα της... Γκαμπάλα.

Ο Αντρέα Στραματσόνι πονοκεφαλιάζει για τη συμμετοχή του Νίκλας Χουλτ, καθώς ο Σουηδός ακραίος μπακ ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του, αλλά ο Ιταλός τεχνικός του «τριφυλλιού» δεν σκοπεύει να ρισκάρει, αφού θέλει οι παίκτες που θα χρησιμοποιήσει να είναι έτοιμοι να προσφέρουν το 100%.

Ωστόσο, δεν είναι σίγουρη η συμμετοχή του Νάνο στο αριστερό άκρο, αφού ο «Στράμα» σκέφτεται το ενδεχόμενο να ξεκινήσει τον Γουακάσο στην αριστερή πλευρά στο 3-5-2 με το οποίο θα παρατάξει την ομάδα του, δίνοντας στον Γκανέζο επί της ουσίας, όλη την αριστερή πλευρά.

Όσον αφορά τη μεσαία γραμμή, προβάδισμα έχει ο Ρόμπιν Λουντ που μάλλον θα είναι αυτός που θα πάρει θέση μπροστά από τους Ζέκα και Λεντέσμα. Όσον αφορά τις άλλες θέσεις δεν αλλάζει κάτι, με τον Στιλ να είναι κάτω από τα δοκάρια και τους Μολέδο, Ιβανόφ και Κουτρουμπή να βρίσκονται στην άμυνα και τους Ιμπάρμπο - Μπεργκ μαζί στην επίθεση.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΑΪΚ: Κάρλγκρεν, Κάρλσον, Γιόχανσον, Χόιβελντ, Κποζό, Μπλόμπεργκ, Οφόρι, Σούντγκρεν, Ισιζάκι, Άβντιτς, Μαρκάνεν.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μολέδο, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Λεντέσμα, Ζέκα, Λουντ, Μέστο, Γουακάσο (ή Νάνο), Ιμπάρμπο, Μπεργκ.

Νίκη πρόκριση θέλει η ΑΕΚ

Η «λευκή ισοπαλία» στο «Ζοφρουά Γκισάρ» άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση της ΑΕΚ κόντρα στη γαλλική Σεντ Ετιέν.

Έτσι, απόψε στο ΟΑΚΑ (21.00, Novasports2) η Ένωση θέλει να σφραγίσει τη δυναμική της επιστροφή στην Ευρώπη.

Στο βασικό σχήμα αναμένεται να βρεθεί ο Γιάκομπ Γιόχανσον, ο οποίος ξεπέρασε τη γαστρεντερίτιδα και τέθηκε στη διάθεση του Τιμούρ Κετσπάγια. Δίλημμα Πέκχαρτ ή Μπακασέτας φαίνεται να έχει ο Κετσπάγια για την κορυφή της επίθεσης, ενώ εκτιμάται ότι ο Ούγκο Αλμέιδα θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, αλλά δύσκολα θα αγωνιστεί από την αρχή.

Ντεμπούτο θα κάνει όπως φαίνεται και ο Πατίτο Ρονρίγκες, βοηθώντας στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΑΕΚ: Ανέστης, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Γκάλο, Σιμόες, Γιόχανσον, Βάργκας, Μπαρμπόσα, Μάνταλος, Μπακασέτας (Πέκχαρτ).

Σεντ Ετιέν: Ρουφιέ, Πολομά, Πογκμπά, Περέν, Τεοφίλ, Νταμπό, Σελνάες, Λεμπουάν, Ρου, Χαμουμά, Μπέριτς.

Πάει για την ιστορική ανατροπή ο ΠΑΣ

Ακόμη ένα ιστορικό ματς για τον ΠΑΣ Γιάννινα στη φετινή σεζόν. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έχει δύσκολο έργο, αλλά όχι και ακατόρθωτο, κόντρα στην Άλκμααρ (20.00, Otesports5) στο Περιστέρι με στόχο να ανατρέψει το 1-0 της Ολλανδίας για να παίξει στα play off του Europa League.

Στο πλευρό του ΠΑΣ θα είναι τουλάχιστον 3.000 φίλοι του, καθώς έχουν κάνει ήδη φτερά τόσα εισιτήρια.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΠΑΣ Γιάννινα: Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπέριος, Ναδάλες, Καρανίκας, Λίλα, Ακόστα, Κοζορώνης, Γιάκος, Φερφελής.

Άλκμααρ: Ρόσετ, Χαπς, Φλάαρ, Λούκασεν, Γιόχανσον, Βαν Οβερεϊμ, Χένρικσεν, Ντος Σάντος, Γιάχανμπακς, Βέγκχορστ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v