Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γράφεται «Ολυμπιακή» ιστορία στην πυγμαχία

Ο πρώτος επαγγελματίας θα συμμετάσχει στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση. Πρόκειται για τον ιταλό Καρμίνε Τομασόνε.

Γράφεται «Ολυμπιακή» ιστορία στην πυγμαχία

Το απόγευμα του Σαββάτου, στις 17:45 ώρα Ελλάδας, γράφεται ένα νέο πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην Ιστορία της Πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Ιταλός Καρμίνε Τομασόνε θα γίνει ο πρώτος επαγγελματίας που θα συμμετάσχει στην κορυφαία διοργάνωση, ως ένας από τους τρεις αθλητές οι οποίοι εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο Ρίο. Στους προκριματικούς της κατηγορίας 60κ. θα αντιμετωπίσει τον Μεξικανό Λιντόλφο Ντελγκάδο.

Ο 32χρονος Τομασόνε είναι ένας πυγμάχος ελάχιστα γνωστός σε σύγκριση με τους άλλους δύο επαγγελματίες που βρίσκονται στη Βραζιλία. Ο Χασάν Νταμ Ν'τζικάμ από το Καμερούν ήταν 20 ετών όταν αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004. Εκτοτε έγινε επαγγελματίας με επίσημο ρεκόρ 33 νίκες (19 νοκ άουτ) και 2 ήττες. Ο έτερος είναι ο βετεράνος (36 ετών) Αμνάτ Ρουένροεγκ από την Ταϊλάνδη, επαγγελματίας από το 2012 με 17 νίκες (5 νοκ άουτ) και 1 ήττα.

Επίσης, μια άλλη πολύ σημαντική αλλαγή στο Ολυμπιακό τουρνουά πυγμαχίας είναι ότι οι αθλητές θα αγωνίζονται χωρίς προστατευτική κάσκα για πρώτη φορά μετά τους Αγώνες της Μόσχας το 1980. Αυτό θα ισχύει μόνο στις κατηγορίες των ανδρών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v