«Θωρηκτό» η Εθνική πόλο, διέλυσε τη Βραζιλία

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε επίδειξη ισχύος κόντρα στους διοργανωτές και επικράτησε με 9-4, έχοντας εκπληκτική επίδοση στον παίκτη παραπάνω (13-0)! Την Κυριακή με Αυστραλία σφραγίζει την πρωτιά.

«Θωρηκτό» η Εθνική πόλο, διέλυσε τη Βραζιλία

Φουλάρει για μετάλλιο η Εθνική ομάδα της υδατοσφαίρισης, αφού στον καθοριστικό αγώνα με τη γηπεδούχο Βραζιλία επικράτησε με 9-4.

Έχοντας 0-13 (!) στον παίκτη παραπάνω, η Εθνική και να ήθελε δεν θα μπορούσε να χάσει την ευκαιρία να πάρει τη μεγάλη νίκη και να είναι μια ανάσα από την πρωτιά στον όμιλό της αήττητη.

Ήδη είναι στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο και αν την Κυριακή (20:10 ώρα Ελλάδος) νικήσει την Αυστραλία θα είναι και πρώτη στον πρώτο όμιλο, κάτι που συνεπάγεται θεωρητικά πιο εύκολο αντίπαλο στους «8».

Η Εθνική μας ομάδα μπήκε αποφασισμένη να... κόψει τον αέρα των γηπεδούχων Βραζιλιάνων και τα κατάφερε και με το παραπάνω. Παρά την γρήγορη ισοφάριση του Βρλιτς στο αρχικό τέρμα του Φουντούλη, η Ελλάδα ήξερε τι να κάνει στο παιχνίδι της, «τρέχοντας» τρία συνεχόμενα τέρματα, με τους Αφρουδάκη, Γούνα και Γεννηδουνιά, ανεβάζοντας το σκορ στο 4-1, με το ξεκίνημα του β' οκταλέπτου. Ο Σίλβα, λίγο αργότερα, μείωσε σε 4-2, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο, καθώς ένα τέρμα του Γούνα, άγνωστο γιατί, ακυρώθηκε, στερώντας από την εθνική μας ομάδα, εκ νέου προβάδισμα τριών τερμάτων.

Ένα προβάδισμα το οποίο ήρθε με το ξεκίνημα της 3ης περιόδου, όταν και ο Δερβίδης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-2, ενώ το ελληνικό πάρτι συνεχίστηκε ακάθεκτο, με τον Δελακά να πετυχαίνει το 6-2. Ο Περόνε μείωσε σε 6-3 για να έρθει ο Γούνας να ανεβάσει και πάλι το σκορ στο 7-3, μέχρι ο Σίλβα να κρατήσει ζωντανούς τους Βραζιλιάνους, μειώνοντας σε 7-4, οκτώ λεπτά πριν το φινάλε.

Τίποτα δεν έδειχνε ικανό να σταματήσει την Εθνική μας ομάδα από ακόμα μία νίκη, ούτε οι Βραζιλιάνοι, ούτε και οι διαιτητές που παίζουν με... βραζιλιάνικα χρώματα. Έτσι ο Δερβίσης, αν και αμυντικός, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς, ανέβασε την διαφορά στα τέσσερα τέρματα (8-4), ενώ ο Φουντούλης, με κτύπημα πέναντι... τελείωσε το παιχνίδι, ανεβάζοντας το σκορ στο 9-4, 3.33 πριν το τέλος αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το φινάλε και έδειξε ανάγλυφα την σημερινή ισοπεδωτική υπεροχή των διεθνών μας.

Φουντούλης, Γούνας και Δερβίσης ξεχώρισαν από το σημερινό... τέλειο σύνολο του Θοδωρή Βλάχου, σκοράροντας από δύο γκολ ο καθένας, ενώ από πλευράς Βραζιλίας, ο Σίλβα σημείωσε και αυτός, από την πλευρά του, δύο γκολ.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-1, 3-2, 2-0

Ελλάδα: Φουντούλης 2, Αφρουδάκης, Γούνας 2, Γεννηδουνιάς, Δερβίσης 2, Δελακάς

Βραζιλία: Βρλιτς, Σίλβα 2, Περόνε

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε: «Η νίκη σήμαινε πρόκριση. Θα διεκδικήσουμε την είσοδό μας στην τετράδα. Έχουμε ακόμη ένα ματς και τότε θα μάθουμε τον αντίπαλό μας. Είναι σημαντικό να πηγαίνεις στα νοκ άουτ ματς. Είμαστε καλά και θέλουμε να διαβάσουμε τον επόμενο αντίπαλό μας και να κάνουμε ένα ακόμη βήμα», ενώ δεν έκρυψε πως τα όνειρα φτάνουν μέχρι το βάθρο. «Κάνουμε όνειρα. Εγώ προσωπικά ονειρεύομαι την ομάδα να παίζει όπως και σήμερα, με πειθαρχία και έξυπνα. Είναι δύσκολη η συνέχεια και σε κάθε βήμα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v