O Κοντονής στέλνει τον... Σεπτέμβριο τη σέντρα του Πρωταθλήματος

Ο υφυπουργός αθλητισμού είναι αποφασισμένος ν' αναβάλλει την έναρξη της Super League που ήταν προγραμματισμένη για το προσεχές Σαββατοκύριακο.

O Κοντονής στέλνει τον... Σεπτέμβριο τη σέντρα του Πρωταθλήματος

Λόγους ασφάλειας και δημόσιας τάξης θα επικαλεστεί ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής και θα προχωρήσει στην αναβολή του Πρωταθλήματος της Super League.

Αυτό σημαίνει πως η έναρξη του πρωταθλήματος που έχει προγραμματιστεί για τις 20-21 Αυγούστου θα πάει μετά τις υποχρεώσεις της εθνικής Ελλάδας τον Σεπτέμβριο (1/9 με Ολλανδία και 6/9 με Γιβραλτάρ).

Έτσι, η πιθανότερη ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος είναι το Σάββατο 10/9/2016, δηλαδή δύο μέρες πριν από την έναρξη της σχολικής περιόδου.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού προανήγγειλε ουσιαστικά το «λουκέτο» χθες με ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την παραπομπή μελών της ΕΠΟ μεταξύ των οποίων και του Γιώργου Γκιρτζίκη σε δική για την κάρτα υγείας και έδινε ένα περιθώριο στην ομοσπονδία καλώντας την για τελευταία φορά να επαναφέρει τη νομιμότητα και την κανονικότητα στο ποδόσφαιρο αποκαθιστώντας τα πειθαρχικά όργανα.

Ωστόσο η ΕΠΟ πέρασε στην αντεπίθεση με σκληρή ανακοίνωση της και μάλιστα ζήτησε από τη Super League να προτείνει ο εκπρόσωπός της στην ΚΕΔ επιδιαιτητή, ώστε να προχωρήσει την Πέμπτη σε ορισμούς διαιτητών για την 1η αγωνιστική της Super League, όπως ενημέρωσε και τη ΠΑΕ Λάρισα.

Αξίζει να αναφερθεί πως ήδη ο Αστέρας Τρίπολης έχει εκδώσει ανακοίνωση και απειλεί οτι θα κινηθεί νομικά σε περίπτωση αναβολής της πρεμιέρας, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες ΠΑΕ, όπως επίσης και το συνδρομητικό κανάλι που θα ενεργοποιήσει τις ρήτρες.

Υπέρ του Υφυπουργού τάσσονται οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ που έχουν προειδοποιήσει ότι δεν θα κατέβουν στο πρωτάθλημα, όχι όμως με επίσημη μορφή παρά την επιστολή της ΕΠΟ, αφού ελοχεύει κίνδυνος αποκλεισμού τους τόσο από το πρωτάθλημα όσο και από την Ευρώπη.

Πρέπει να τονιστεί πως στις 29 Αυγούστου πενταμελές κλιμάκιο της FIFA και της UEFA θα βρίσκεται στη χώρα μας για να συνεργαστούν με τον Κοντονή ώστε να αλλάξουν διατάξεις των νόμων του που παρεμβαίνουν το αυτοδιοίκητο, όπως έχει δεσμευτεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v