Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kακά μαντάτα για την Ελλάδα από το νέο Champions League

Η UEFA μετά από την ασφυκτική πίεση των ισχυρών της Ευρώπης (Γερμανία, Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία) τους δίνει «σίγουρες» θέσεις στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, «κόβοντας» τις θέσεις από τη θέση 12 και κάτω...

Kακά μαντάτα για την Ελλάδα από το νέο Champions League

Η Ιταλία είναι η μεγάλη κερδισμένη των αλλαγών της UEFA στο Champions League, καθώς η γειτονική χώρα θα βγάζει, σίγουρα, τέσσερις ομάδες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, όπως και η Αγγλία, η Ισπανία και η Γερμανία.

Οι Ιταλοί με το υπάρχον σύστημα βγάζουν τρεις ομάδες, εκ των οποίων η... 3η στα προκριματικά (φέτος ήταν η Ρόμα) που πυκνά συχνά έμενε εκτός!

Από εκεί και πέρα, στους... πιο πίσω δεν αλλάζει κάτι, ειδικά μετά τις «φωνές» Γάλλων και Πορτογάλων, αλλά χαμένοι είναι ο 11ος και 12ος, που δεν θα βγάζουν, πλέον, απευθείας ομάδα στο Champions League.

Από τη 12η θέση και κάτω, που αφορά και την Ελλάδα, η εκάστοτε χώρα θα βγάζει μόνο τον πρωταθλητή.

Το χειρότερο είναι πως θα χρειάζονται πιθανώς τρεις προκριματικοί γύροι ανάμεσα σε 48 ομάδες, για μία από τις έξι, πιθανότατα, θέσεις, που θα μείνουν ανοιχτές.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το Champions League γίνεται αρκετά πιο κλειστό, αλλά αν «περνούσε» το αρχικό πλάνο της UEFA, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.

Οι αλλαγές θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, οπότε θα γνωρίζουμε και από ποια σεζόν θα ισχύουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v