Με επίπληξη ή ακόμη και με... υποβιβασμό κινδυνεύει ο Ολυμπιακός

Βάσει του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε περίπτωση που κάποιος αξιωματούχος ενός συλλόγου εμπλακεί σε στήσιμο αγώνων, τότε η ομάδα κινδυνεύει με βαρύτατες ποινές.

Με επίπληξη ή ακόμη και με... υποβιβασμό κινδυνεύει ο Ολυμπιακός

Με βαρύτατες ποινές κινδυνεύει να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός, σε περίπτωση που το Συμβούλιο Εφετών αποφασίσει να δικάσει και να προφυλακίσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ, στη περίπτωση που κάποιος αξιωματούχος ενός συλλόγου εμπλακεί σε στήσιμο αγώνων, τότε η ομάδα του κινδυνεύει με βαρύτατες ποινές.

Η τιμωρίες ξεκινούν από προειδοποίηση, επίπληξη, πρόστιμο ενώ, η ομάδα που είναι υπαίτια για δωροδοκία και χειραγώγηση αποτελέσματος, μπορεί να τιμωρηθεί με αφαίρεση τίτλων, υποβιβασμό, αφαίρεση έξι βαθμών και πρόστιμο 300 χιλιάδων ευρώ.

Εννοείται όμως πως κάτι τέτοιο ξεφεύγει και από την ΕΠΟ, καθώς υπάρχει και το καταστατικό της ΟΥΕΦΑ το οποίο πέρα από τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, προβλέπει πως σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μπορούν να επέμβουν τα ευρωπαϊκά πειθαρχικά όργανα, των οποίων οι ποινές είναι βαρύτατες. Πρόσφατα παραδείγματα άλλωστε είναι εκείνα του Ολυμπιακού Βόλου και της Φενέρμπαχτσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v