«Σήκωσε ψηλά» την Ελλάδα ο Μάμαλος και της αφιέρωσε το μετάλλιο

Στην τρίτη και τελευταία του προσπάθεια σήκωσε 238 κιλά, επίδοση που του χάρισε την πρώτη θέση στην κατηγορία των 107 κιλών της άρσης βαρών και ένα Παραολυμπιακό ρεκόρ. Επόμενοι στόχοι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και μετά οι Παραολυμπιακοί του Τόκιο.

«Σήκωσε ψηλά» την Ελλάδα ο Μάμαλος και της αφιέρωσε το μετάλλιο

Με στόχο να προσθέσει στη συλλογή του το χρυσό Παραολυμπιακό μετάλλιο που του έλλειπε, ο Παύλος Μάμαλος πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στους Αγώνες του Ρίο.

Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ δικαιολόγησε απόλυτα τον ρόλο του φαβορί και, σηκώνοντας 238 κιλά ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, χαρίζοντας στην Ελλάδα το (έως τότε) τρίτο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση και το δέκατο στη συνολική συγκομιδή.

Για την ιστορία, ο Μάμαλος στην πρώτη του προσπάθεια σήκωσε 233 κιλά, στη δεύτερη 234 και τρίτη 238, επίδοση που αποτελεί και νέο Παραολυμπιακό ρεκόρ.

Στην τέταρτη προσπάθεια δοκίμασε την υπέρβαση, βάζοντας 243,5 κιλά στην μπάρα προκειμένου να «σπάσει» το παγκόσμιο ρεκόρ, όμως δεν τα κατάφερε.

Μετά την επιτυχία του ο «γίγαντας» της άρσης βαρών δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου η αγάπη για την Ελλάδα. Το μετάλλιο αυτό θέλω να το αφιερώσω σε όλους τους Ελληνες του κόσμου. Στον ΟΠΑΠ και την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. που με στηρίζουν, καθώς και στον προπονητή μου Δημήτρη Ιωαννίδη, που με έχει βοηθήσει πάρα πολύ.

Επόμενος στόχος είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και μετά οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Θα είμαι 49 χρονών, αλλά αν δεν έχω τραυματισμούς θα αγωνιστώ».

Σημειώνεται ότι ο ΟΠΑΠ από το 2011 έχει δεσμευτεί για την προώθηση της ένταξης, της ποικιλομορφίας και της αριστείας, τόσο στο χώρο εργασίας όσο και στον κόσμο του ανταγωνιστικού αθλητισμού.

Ως Μέγας Χορηγός της Παραολυμπιακής Επιτροπής, συμμετέχει στην προσπάθεια για παροχή ευκαιριών στους Παραολυμπιακούς αθλητές και την αύξηση της συνειδητοποίησης και της δημοτικότητας του αθλητισμού για τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v