«Πέταξε» τη σφαίρα στο... βάθρο ο Σενικίδης

Στο βάθρο «προσγειώθηκε» από την τρίτη του μόλις βολή στη σφαίρα κατηγορίας F20 ο Δημήτρης Σενικίδης και πανηγύρισε την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου. Τη χαρά του μετρίασε η απώλεια ενός δεύτερου μεταλλίου στον ίδιο τελικό από τον Στράτο Νικολαΐδη.

«Πέταξε» τη σφαίρα στο... βάθρο ο Σενικίδης

Η τρίτη προσπάθεια του Δημήτρη Σενικίδη στη σφαιροβολία κατηγορίας F20 ήταν αρκετή για να ανεβάσει τον Έλληνα αθλητή στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και να χαρίσει στην ελληνική αποστολή μία ακόμη διάκριση στη διοργάνωση του Ρίο.

Ο αθλητής του Λάζαρου Στεφανίδη, προσγείωσε την σφαίρα στα 16 μέτρα 17 εκατοστά και πανηγύρισε την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, όπως είχε συμβεί και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015 στην Ντόχα.

Παράλληλα, βελτίωσε το δικό του ρεκόρ Ευρώπης που ήταν 15.68μ από το πανελλήνιο πρωτάθλημα του Ιουλίου

Οι έγκυρες προσπάθειες του Σενικίδη κατά σειρά ήταν 15.51μ, 16.06μ, 16.17μ, 16.12μ, 15.78μ, 16.01μ.

Σε δηλώσεις που έκανε στο Πρακτορείο Sport αμέσως μετά την απονομή του ασημένιου μεταλλίου, ο Δημήτρης Σενικίδης στάθηκε στο βαθμό δυσκολίας του τελικού της σφαιροβολίας, ενώ δεν έκρυψε τη στεναχώρια του για την απώλεια του δεύτερου ελληνικού μεταλλίου στον ίδιο τελικό, στην τελευταία κυριολεκτικά βολή, από τον Στράτο Νικολαίδη, ο οποίος με καλύτερη βολή στα 15 μέτρα 69 εκατοστά κατετάγη 4ος, με τον Αυστραλό Χόντγκεντς στην τελευταία βολή να του «κλέβει» το χάλκινο μετάλλιο με βολή στα 15.82μ.

«Νιώθω εξαιρετικά. Ο αγώνας ήταν δύσκολος. Ο βασικός αντίπαλός μου, ο αθλητής από την Μαλαισία έκανε παγκόσμιο ρεκόρ που δείχνει τον βαθμό δυσκολίας. Ήρθε το ασημένιο μετάλλιο. Ανανέωσα το ραντεβού μαζί του για του χρόνου. Γεροί να είμαστε και θα προσπαθήσω να τον ξεπεράσω», είπε ο Σενικίδης.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια του Στράτου Νικολαίδη, τόνισε: «Θα μπορούσαμε να κάνουμε το 2-3. Στον αγώνα ήμασταν πολλοί δυνατοί και πραγματικά στεναχωρήθηκα που ο Στράτος δεν πήρε μετάλλιο. Το έχασε στην τελευταία βολή. Του άξιζε το μετάλλιο και είναι κρίμα που το έχασε με αυτόν τον τρόπο».

Ο Σενικίδης αφιέρωσε το Παραολυμπιακό μετάλλιο στην οικογένειά του, στους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα του. «Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς μου και στα αδέλφια μου που βρίσκονται δίπλα σε κάθε μου βήμα. Φυσικά και στους προπονητές μου».

Αρωγός στην προσπάθεια του Σενικίδη αλλά και των άλλων μελών της ελληνικής αποστολής στο Ρίο είναι πάντα ο ΟΠΑΠ, ο οποίος για 5η συνεχή χρονιά στηρίζει την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, προσηλωμένος στη δέσμευσή του να δημιουργεί ένα περιβάλλον ίσων ευκαιριών και σεβασμού, στηρίζοντας την ελληνική κοινωνία και τον αθλητισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v