Στο βάθρο για 2η σερί διοργάνωση η ομάδα ζευγαριών του μπότσια

Από το πρώτο κιόλας σετ η ομάδα ζευγαριών BC3 του μπότσια με τους Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Νίκο Πανανό και Άννα Ντέντα έδειξαν αποφασισμένοι να ανέβουν στο βάθρο.

Στο βάθρο για 2η σερί διοργάνωση η ομάδα ζευγαριών του μπότσια
Για δεύτερη συνεχή διοργάνωση, η ομάδα ζευγαριών BC3 του μπότσια βρέθηκε στο πόντιουμ των νικητών.

Οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Πανανός και Άννα Ντέντα νίκησαν στον «μικρό» τελικό του αγωνίσματος τη Σινγκαπούρη με 8-1 και πανηγύρισαν την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Αυτό είναι το δεύτερο σερί μετάλλιο για τα ζευγάρια BC3 σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, αφού το 2012 οι Πολυχρονίδης, Πανανός και Μαρία Ελένη Κορδαλή είχαν βρεθεί στην κορυφή του αγωνίσματος.

Η ελληνική ομάδα, έχοντας μάθει από το... πάθημα της πρεμιέρας των ομίλων απέναντι στη Σινγκαπούρη (είχε ηττηθεί 3-2), εμφανίστηκε πιο πειθαρχημένη και από το πρώτο κιόλας σετ πήρε προβάδισμα νίκης.

Συγκεκριμένα, πήρε το πρώτο σετ με 3-0, έχασε το δεύτερο με 1-0, πήρε το τρίτο με 2-0 και το τέταρτο με 3-0.

Σημειώνεται ότι ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης έλαβε και δεύτερο μετάλλιο στη διοργάνωση του Ρίο λίγες μέρες αργότερα στο ατομικό BC3, όπου κατέκτησε τη δεύτερη θέση, ενώ μετά και τις δύο νέες αυτές διακρίσεις έχει στο ενεργητικό του συνολικά τέσσερα παραολυμπιακά μετάλλια, καθώς το 2008 στο Πεκίνο ήταν δεύτερος στο ατομικό BC3 και το 2012 στο Λονδίνο πρώτο στα ζευγάρια επίσης στο BC3.

Σε ότι αφορά τον Νίκο Πανανό, αξίζει να σημειωθεί ότι το μετάλλιο αυτό αποτελεί το ιδανικότερο φινάλε σε μια υπέρλαμπρη πολυετή αθλητική καριέρα, αφού όπως είχε δηλώσει πριν από την έναρξη των Αγώνων, το Ρίο αποτελούσε τον τελευταίο σταθμό.

Η σκληρή δουλειά, η αυτοπεποίθηση και η αποφασιστικότητα των τριών Ελλήνων αθλητών, με τη συνδρομή του ΟΠΑΠ, που ως Μέγας Χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής στήριξε όλη την ελληνική αποστολή που εκπροσώπησε τη χώρα μας στους Αγώνες του Ρίο, έφερε τη διάκριση σε μια ακόμα διοργάνωση. Ελπίζουμε το σερί να συνεχιστεί...

Εξάλλου, ο ΟΠΑΠ θα βρίσκεται στο πλευρό των αθλητών και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς πρόσφατα ανανέωσε τη χορηγική συνεργασίας του με την Παραολυμπιακή Επιτροπή για άλλα τέσσερα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v