Έρχεται «ζεστό» χρήμα από την UEFA

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα εκταμιεύσει την πρώτη δόση για τις ομάδες που έπαιξαν στα προκριματικά του καλοκαιριού με τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα να λαμβάνουν περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Έρχεται «ζεστό» χρήμα από την UEFA

Σημαντική ανάσα θα πάρουν οι ομάδες που συμμετείχαν στα προκριματικά του Champions League και του Europa League, καθώς η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι στις 7 Οκτωβρίου θα πιστώσει το πρώτο πακέτο ύψους 2,03 εκατ. ευρώ.

Εκκαθάριση έγινε μόνο για την ΑΕΚ και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η Ένωση θα πάρει 235.000 ευρώ λόγω της συμμετοχής της στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League (αποκλείστηκε από τη Σεντ Ετιέν) και οι Ηπειρώτες θα πάρουν 460.000 ευρώ, καθώς έδωσαν το «παρών» σε δύο γύρους, αποκλείοντας την Οντ Γκρένλαντ αρχικά και στη συνέχεια έμειναν εκτός από την Άλκμααρ.

Μάλιστα για τους Γιαννιώτες, αυτά τα χρήματα είναι περίπου το 35%-40% του προϋπολογισμού του συλλόγου και γίνεται εύκολα κατανοητό ότι θα πάρουν σημαντική οικονομική ανάσα.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα πάρουν 420.000 ευρώ από την παρουσία τους στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League (αποκλείστηκαν από Χάποελ Μπερ Σεβά και Άγιαξ αντίστοιχα) και θα ενημερωθούν για τα χρήματα που θα πάρουν και από το Europa League.

Ο Παναθηναϊκός θα πάρει 235.000 ευρώ αρχικά (όσα και η ΑΕΚ) λόγω του τρίτου προκριματικού γύρου και θα πληροφορηθούν τον Νοέμβριο -μαζί με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ- για τα χρήματα που θα λάβουν λόγω της πρόκρισής τους στους ομίλους της διοργάνωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v