O Παναθηναϊκός άξιζε τη νίκη με τη Σταντάρ Λιέγης (2-2)

Ο Βίκτορ Ιμπάρμπο με δύο προσωπικά τέρματα έδωσε το προβάδισμα στους «πράσινους», αλλά με πέναλτυ εφεύρεση η βελγική ομάδα μείωσε και στα τελευταία λεπτά ισοφάρισε.

O Παναθηναϊκός άξιζε τη νίκη με τη Σταντάρ Λιέγης (2-2)

Ο Παναθηναϊκός άγγιξε τη πρώτη του φετινή ευρωπαϊκή νίκη, αφού προηγήθηκε με δύο γκολ στη Λιέγη (0-2) και γενικά έδειχνε να μην κινδυνεύει από την Σταντάρ. Ωστόσο στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ο βοηθός γραμμής ανακάλυψε πέναλτι του Κουτρουμπή και η βελγική ομάδα ισοφάρισε και ξαναμπήκε στο ματς.

Έτσι με τον «αέρα» της έδρας κατάφερε στην εκπνοή να φέρει το ματς στα ίσα (2-2).

Ο Παναθηναϊκός υποχρεώθηκε να αγωνιστεί χωρίς τον Μπεργκ (ίωση), ενώ στην εξέλιξη του αγώνα έχασε τους Σάμπα και Ζέκα (υποχρεωτικές αλλαγές), αλλά και τον Στραματσόνι που αποβλήθηκε στην ανάπαυλα για διαμαρτυρίες!

Στο 12' ο Ιμπάρμπο βγήκε από τα δεξιά, συνέκλινε με εξαιρετική ντρίμπλα, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και με ένα φοβερό, διαγώνιο, φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό, έγραψε το 0-1 μέσα στην Λιέγη!

Στο 36' ο Κολομβιανός πάτησε την μπάλα για τον Λέτο, αυτός με την μία την επέστρεψε στον Κολομβιανό, ο οποίος από την κορυφή και το ύψος της περιοχής πιάνει ωραίο σουτ, γράφοντας το 2-0!

Στο 45' ο διαιτητής -μετά από υπόδειξη του επόπτη περιοχής- σφύριξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κουτρουμπή στον Ορλαντό Σα και ο Εντμίλσον νίκησε τον Στιλ και μείωσε σε 1-2.

Στο 81′ με φάουλ του Μπελφοντίλ (άνοιξε το τείχος) η Σταντάρ Λιέγης ισοφάρισε σε 2-2.

Πάντως πέρα από την εξέλιξη του ματς, ο βαθμός ίσως αποδειχθεί υπερπολύτιμος, φτάνει ο Παναθηναϊκός να εκμεταλλευτεί την έδρα του στο ματς που ακολουθεί με τη βελγική ομάδα στη Λεωφόρο, στο οποίο πάντως θα υποχρεωθεί ν' αγωνιστεί χωρίς τους τιμωρημένους Γουακάσο, Ζέκα και Βιγιαφιάνιες!

Οι δύο τελευταίοι συμπλήρωσαν σήμερα κάρτες.

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ: Ζιλέτ, Ντοσεβί (63′ Εμπενζά), Σολζ, Εντμίλσον, Τρέμπελ, Αντράντε, Φάι, Λαΐφης, Σισέ, Σα, Μπελφοντίλ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Σάμπα (46′ Ιβανόφ), Μολέδο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Ζέκα (75′ Εμποκού), Λεντέσμα, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Λέτο (74′ Λουντ)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v