Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Αστάνα (4-1)

Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στις νίκες κόντρα στους Καζάκους και με μια εξαιρετική εμφάνιση έβαλαν άλλους τρεις βαθμούς στο σακούλι.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Αστάνα (4-1)
Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-1 της Αστάνα και ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Σεμπά, ο οποίος σκόραρε δυο φορές, ενώ οι Φιγκέιρας και Ελιουνούσι είχαν φροντίσει να βάλουν από νωρίς την ομάδα τους μπροστά στο σκορ (3-0 στο ημίχρονο). Οι Καζάκοι μείωσαν με τον Καμπανάνγκα, ύστερα από «δώρο» του Λεάλι.

Στο 25' ο Φορτούνης ελίχθηκε από δεξιά και έδωσε πάσα στον Φιγκέιρας, ο οποίος κινήθηκε ωραία στην περιοχή και τελείωσε υποδειγματικά τη φάση (1-0).

Στο 33′ ο Μιλιβόγεβιτς πάσαρε στον Ελιουνούσι στη δεξιά πλευρά και μέσα στην περιοχή, εκείνος έφερε την μπάλα στο αριστερό του, σημάδεψε το απέναντι «παραθυράκι» και έγραψε με υπέροχο τρόπο το 2-0 για τον Ολυμπιακό.

Το 3-0 ήρθε μόλις ένα λεπτό αργότερα (34′), όταν ο Ελιουνούσι βρήκε με υπέροχη κάθετη πάσα τον Σεμπά, εκείνος βρέθηκε απέναντι από τον Έριτς και πλάσαρε με το αριστερό.

Η Αστάνα επιχείρησε άμεσα να μειώσει, αλλά η τύχη δεν τής «χαμογέλασε». Στο 37′ ο Άνιτσιτς σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής του Ολυμπιακού, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά και αφού δεν κατάφερε να απομακρύνει η άμυνα των γηπεδούχων, με την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι του Λεάλι.

Στο 54′ η Αστάνα κατάφερε να μειώσει σε 3-1, χάρη σε δώρο του Λεάλι. Ο Ιταλός τερματοφύλακας έκανε πάσα στον Καμπανάνγκα, ο οποίος πλάσαρε έξω από την περιοχή χωρίς να το πολυσκεφτεί και βρήκε δίχτυα.

Στο 65′ οι πρωταθλητές Ελλάδας ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 4-1, όταν εκδήλωσαν ωραία αντεπίθεση, ο Καρντόσο έγινε κάτοχος της μπάλας από αριστερά και με όμορφη παράλληλη πάσα «σέρβιρε» στον Σεμπά, ο οποίος σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα με κοντινό πλασέ.

Οι Καζάκοι θα μπορούσαν να μειώσουν στο 69′, όταν ο Σιτόφ έφυγε στην «πλάτη» της άμυνας του Ολυμπιακού, σπάζοντας το οφσάιντ, και έδωσε... έτοιμο γκολ στον Καμπανάνγκα, ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ σε κενή εστία!

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Μποτία, Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς (74′ Καμπιάσο), Μάρτινς, Φορτούνης (79′ Μπουχαλάκης), Ελιουνούσι (69′ Μανθάτης), Σεμπά, Καρντόσο.

Αστάνα (Στάνιμιρ Κόλεβ): Έριτς, Μπεϊσεμπέκοβ, Μαλί, Άνισιτς, Λογκβινένκο, Σόμκο, Ταγκιμπέργκεν (63′ Μουζίκοφ), Τουουμάσι, Κάνιας, Καμπανάνγκα (72′ Ντεσπότοβιτς), Νουσερμπάιεφ (59′ Σιτόφ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v