O Μιλιβόγεβιτς έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό στο ντέρμπι

Ο «δικέφαλος του βορρά» προηγήθηκε με τον Βαρέλα, αλλά ο σκόρερ έγινε μοιραίος αφού από το δικό του πόδι οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν. Το «χρυσό» γκολ για τους Πειραιώτες το πέτυχε ο Σέρβος μέσος. Το ματς διακόπηκε τρεις φορές λόγω καπνογόνων.

O Μιλιβόγεβιτς έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό στο ντέρμπι

Με γκολ του Λούκα Μιλιβόγεβιτς στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο, σε ένα ντέρμπι με ρυθμό, σασπένς, αλλά και... επεισοδιακό στο τέλος, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλά διαβασμένος και στο πρώτο ημίχρονο μπήκε με σκοπό να «χτυπήσει» τον Ολυμπιακό στην «πλάτη» της άμυνας. Στο 6′, ύστερα από την εκτέλεση ενός πλαγίου, ο Μαλεζάς έπιασε κεφαλιά, ο Καπίνο απέκρουσε και ο Βαρέλα ήταν εκεί για το «ριμπάουντ», κάνοντας το 0-1 με κοντινό πλασέ.

Ωστόσο 19 λεπτά μετά ο Βαρέλα έμελλε να είναι μοιραίος. Σε μια αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ο Φορτούνης έκανε κάθετη πάσα στον Ιντέγε, ο οποίος έφυγε οριακά από θέση οφσάιντ. Ο Νιγηριανός μπήκε στην περιοχή από δεξιά και γύρισε παράλληλα, με τον σκόρερ του ΠΑΟΚ να σημειώνει αυτογκόλ (1-1).

Η λύτρωση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Φιγκέιρας έβγαλε τη σέντρα και ο Μιλιβόγεβιτς με κεφαλιά έκανε το 2-1!
Αμέσως μετά το γκολ, το παιχνίδι διεκόπη για τρίτη φορά εξαιτίας της αποπνικτικής ατμόσφαιρας (λόγω της χρήσης καπνογόνων στους πανηγυρισμούς) και ο Βλάνταν Ιβιτς πήρε την ομάδα του και έφυγε από το γήπεδο!

Ο διαιτητής είχε προειδοποιήσει νωρίτερα να μην ανάψουν ξανά καπνογόνα, αλλά όταν ρωτήθηκε από τον Ολυμπιακό για το αν προβλέπεται διακοπή γι' αυτό τον λόγο, εκείνος διευκρίνισε ότι δεν προβλέπεται.

Υστερα από διακοπή περίπου 20 λεπτών, οι «ασπρόμαυροι» επέστρεψαν στο γήπεδο για να ολοκληρωθεί το ματς (είχαν απομείνει περίπου 2,5 λεπτά καθυστερήσεων).

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Βιάνα (46′ Ομάρ), Μποτία, Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, Φορτούνης (98′ Καμπιάσο), Σεμπά, Ελιουνούσι, Ιντέγε (85′ Καρντόσο).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Λέοβατς (81′ Κρέσπο), Βαρέλα, Μαλεζάς, Μάτος, Κάνιας (46′ Χαρίσης), Τσίμιροτ, Σάκχοφ (74′ Μπίσεσβαρ), Ροντρίγκες, Κάμπος, Αθανασιάδης.

8η αγωνιστική

Κέρκυρα – Αστέρας Τρίπολης 2-0
Πλατανιάς – Ξάνθη 0-1
ΑΕΚ – Πανιώνιος 0-0
Ηρακλής – Ατρόμητος 1-2
Λεβαδειακός - Παναιτωλικός 2-1
ΠΑΣ Γιάννινα – Λάρισα 4-0
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-1
Βέροια – Παναθηναϊκός (23/10, 19.30)

Η βαθμολογία

Ολυμπιακός 15
ΑΕΚ 11
Παναθηναϊκός 10
Πανιώνιος 10
Ατρόμητος 10
ΠΑΣ Γιάννινα 10
ΠΑΟΚ 8
Παναιτωλικός 8
Πλατανιάς 8
Ξάνθη 8
Λεβαδειακός 7
Κέρκυρα 6
Λάρισα 5
Βέροια 4
Αστέρας Τρίπολης 3
Ηρακλής 2

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v