Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΑΕΚ νίκησε με 4-0 τη Κέρκυρα στη πρεμιέρα της στο Κύπελλο

Οι «κιτρινόμαυροι» έδειξε σημάδια βελτίωσης και έκανε τη πρώτη της νίκη στη δεύτερη τη τάξη διοργάνωση. Νίκες για Απόλλωνα Σμύρνης, Αγροτικό Αστέρα, Άρη και Πανθρακικό.

Η ΑΕΚ νίκησε με 4-0 τη Κέρκυρα στη πρεμιέρα της στο Κύπελλο

Λίγες ημέρες μετά τη γκέλα με τον Πανιώνιο, η ΑΕΚ έδειξε σημάδια ανάκαμψης στο παιχνίδι του Κυπέλλου με την Κέρκυρα, επικρατώντας με 4-0.

Οι «κιτρινόμαυροι» ευτύχισαν να προηγηθούν στην πρώτη τους ευκαιρία, όταν στο 7' έπειτα από κόρνερ η μπάλα έφτασε στη γωνία της περιοχής και στον Πλατέλλα, ο οποίος την έστρωσε στον Γκάλο, με τον δεξιό μπακ της ΑΕΚ να πιάνει να δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και να τη στέλνει στη γωνιά του Αραμπατζή κάνοντας το 1-0.

Στο 25' άγγιξε ακόμη περισσότερο το 2-0 η Ένωση, όμως η κεφαλιά του Λαμπρόπουλου χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της Κέρκυρας.

Στο 78' η ΑΕΚ «κλείδωσε» το ματς. Εξαιρετική σέντρα του Γκάλο από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, καρφωτή κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου και το 2-0 στο ΟΑΚΑ.

Δυο λεπτά μετά η ΑΕΚ έφτασε και σε τρίτο γκολ. Ήταν η φανταστική καταμέτωπο επίθεση του Μάνταλου, ο οποίος τράβηξε πάνω του τη... μισή Κέρκυρα, λίγο πριν το άουτ έσπασε τη μπάλα εξαιρετικά στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου από κοντά ο Πέκχαρτ έκανε το 3-0. Η ΑΕΚ συνέχιζε να επιτίθεται και στο 90' έφτασε και στο 4-0, με αρκετή δόση τύχης. Ήταν η παράλληλη μπαλιά του Αραβίδη, ο Ντιόγκο στην προσπάθειά του να διώξει έβαλε λάθος το σώμα του, έκανε... στραβοκλωτσιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του κάνοντας το 4-0 για την ΑΕΚ.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίας, Σιμόες (55' Γιόχανσον), Γαλανόπουλος, Πλατέλλας (55' Μάνταλος), Χριστοδουλόπουλος (86' Ζόριτς), Αραβίδης, Πέκχαρτ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Αραμπατζής, Ματιέ, Μόισε, Γρομιτσάρης, Ντιόγκο, Ανδρεόπουλος, Νταβίντ (46' Νίκιτς), Γεωργίου, Ντουαλά (68' Σπίνουλας), Αρναρέλλης, Παμλίδης (70' Γεωργακόπουλος)

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

3ος Όμιλος
Απόλλων Σμύρνης-ΟΦΗ 1-0
4ος Όμιλος
Καλλονή-Αγροτικός Αστέρας 1-2
5ος Όμιλος
Αιγινιακός-Άρης 0-3
6ος Όμιλος
ΑΕΚ-Κέρκυρα 4-0
7ος Όμιλος
Πανθρακικός-Καλλιθέα 3-0

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ 0-3

Με πρωταγωνιστή τον Λούκα Μιλούνοβιτς ο Άρης νίκησε με 3-0 τον Αιγινιακό.

Ο Άρης ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε μόλις στο 19' με κοντινό πλασέ του Καπνίδη, έπειτα από σέντρα του Μιλούνοβιτς. Στο 71' ο Άρης «καθάρισε» το παιχνίδι με το πλασέ του Μιλούνοβιτς μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά το μισό... γκολ ανήκει στον Μπαργκάν που έκανε το γέμισμα.

Στο 83' ο Σέρβος μεσοεπιθετικός έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, ολοκληρώνοντας την εξαιρετική εμφάνισή του με ένα ακόμη γκολ και πάλι με πλασέ, έπειτα από κόρνερ του Τάτου.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Π. Αμανατίδης): Τόλιος, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Ζγκούρι (80′ Ποσίνκοβιτς), Γκατσολάρι (60′ Κυζιρίδης), Παπουτσογιαννόπουλος, Ζούρκος, Πασαλίδης, Γκούρτσας, Φασίδης (65′ Ρανγκέλοφ), Πατράλης.

ΑΡΗΣ (Ν. Αναστόπουλος): Διούδης, Τζανακάκης, Καράμπελας, Ραούλ Μπράβο, Ιντζίδης, Ρόβας (72′ Παυλίδης, Ανάκογλου, Τάτος, Μιλούνοβιτς (84′ Αντρέου Γκουεράο), Ντούνης (63′ Μπαργκάν), Καπνίδης.

ΚΑΛΛΟΝΗ – ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 1-2

Ο Αγροτικός Αστέρας άλωσε την Μυτιλήνη επικρατώντας με 2-1 της Καλλονής. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 18', μετά από εκτέλεση κόρνερ του Άντερσον Παραΐμπα, προβολή του Γιακουμή στο δοκάρι και ριμπάουντ του Φράγκου, ο οποίος έδωσε προβάδισμα στις «σραδέλες».

Εννέα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου 45λεπτού ο Αστέρας έφερε το ματς στα ίσα με δυνατό σουτ του Τεγούση. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη στο 86' καθώς ο Τάι με σουτ εκτός περιοχής τους χάρισε τη νίκη.

Καλλονή (Γιώργος Βαζάκας): Μανιάτης, Ρεπετσάς, Αποστόλου, Ζουλιώτης, Ντάλλας, Αντερσον Παραΐμπα, Γιώργου (74' Σάββα), Ποζατζίδης, Κέρι (82' Λαμπράκης), Μπουρντουζάν (26' Σοφιάνης), Φράγκος.

Αγροτικός Αστέρας (Νίκος Νεντίδης): Γιακουμής, Κυριακίδης (63' Κουκόλης), Βαφέας, Γκότοβος, Ουνγιαλίδης, Τεγούσης, Χατζής (83' Γκέσιος), Φιλίπ, Πάτο, Πάλας (51' Τάι), Τριανταφυλλάκος.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ 3-0

Εύκολο απόγευμα είχε στην Κομοτηνή ο Πανθρακικός, ο οποίος επιβλήθηκε 3-0 της Καλλιθέας.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 37'με σουτ του Νικόλτση.

Στο 55' ο Στυλιανός εκμεταλλεύτηκε τα τραγικά λάθη των Ντούνη και Γκίνη και με σουτ στην άδεια εστία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κάρδαρης.

Πανθρακικός (Κώστας Ανυφαντάκης): Γκαραβέλης, Πολίμος, Πετρούσης, Μπουγαϊδης, Μυρθιανός, Πλέγας (66' Ψάλτης), Γαβριηλίδης, Ηλιάδης (61' Κάρδαρης), Χαλκιαδάκης, Ρομπέρ, Νικόλτσης (76' Μήλιος).

Καλλιθέα (Τάκης Γκώνιας): Ντούνης, Λεβέντης, Σταμόπουλος, Μουκτάρης, Πάτας, Γκίνη (74' Κατσικογιάννης), Μπέλης, Μάκο, Σμυρλής (68' Γουόρντεν), Τσίπρας, Σταματάκος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΟΦΗ 1-0

Ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε με 1-0 τον ΟΦΗ, με σκόρερ τον Κάσσο στο 69', μετά ασυνεννοησία Δαύκου και Κώτσιου και με πλασέ εκτός περιοχής.

Πάντως οι Κρητικοί διαμαρτύρονται για δύο πέναλτι που δεν δόθηκαν σε δύο ξεχωριστές φάσεις στο 23' και στο 94'.

Απόλλων Σμύρνης (Δημήτρης Σπανός): Χιώτης, Ντάσιος (79' Πάνος), Κύργιας, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Κονέ, Ρομάνο, Πορτουλίδης, Περογαμβράκης (61' Κάσσος), Διαμαντόπουλος, Σιατραβάνης (87' Τσιάρας).

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Δάυκος, Μίκιτς (73΄Μιροσάβλιεφ), Βαλλιάνος, Κώτσιος, Όστοϊτς, Νάστος, Αντουκόρ (81' Μασάντο), Χαντί, Μπουρσέλης (73΄Κομεσίδης), Βουό, Ράντι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v