Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Ολυμπιακός απέδρασε με τον χρυσό βαθμό από την Αστάνα

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους εφτά βαθμούς και λογικά στο επόμενο ματς με τη Γιουνγκ Μπόις θα σφραγίσουν την πρόκριση. Εκτός από το γκολ του Σεμπά, οι Πειραιώτες είχαν ένα δοκάρι και πολλές χαμένες ευκαιρίες.

Ο Ολυμπιακός απέδρασε με τον χρυσό βαθμό από την Αστάνα

Παρά τις πολλές απουσίες ο Ολυμπιακός έφυγε με την ισοπαλία από το Καζακστάν, 1-1 με την Αστάνα και θα μπορούσε να φύγει με τη νίκη αν ο Μάρτις δεν σημάδευε το δοκάρι στο 85΄, ο Καρντόσο δεν έχανε τεράστια ευκαιρία στο 94΄ ή ο διαιτητής έδινε το πέναλτι που έγινε στον Σεμπά στο 39΄.

Οι Πειραιώτες με την πρώτη τους ισοπαλία φέτος (σε Ελλάδα και Ευρώπη) έφτασαν στους 7 βαθμούς, βάζοντας από κάτω τους τον ΑΠΟΕΛ που όμως αντιμετωπίζει αυτή την ώρα στην έδρα του την Γιουνγκ Μπόις στο ματς που ολοκληρώνει την 4η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Europa League.

Η Αστάνα μπήκε δυνατά από την αρχή του αγώνα και προηγήθηκε στο 8' όταν ο Τοουμάσι έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, ξεπέρασε το εμπόδιο του Ρέτσου και γύρισε στο Ντεσπότοβιτς, ο οποίος χρειάστηκε διπλή προσπάθεια για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα από το μισό μέτρο και να κάνει το 1-0.

Ο Ολυμπιακός μόλις πήρε τον έλεγχο και την κατοχή και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 29΄ από φάση που προέκυψε από κλέψιμο του Μπουχαλάκη, εξαιρετική ατομική ενέργεια του Μανθάτη και συστημένη σέντρα από τα δεξιά για το κεφάλι του Σεμπά, ο οποίος ανενόχλητος έκανε το 1-1.

Στο 39΄ο Ισραηλινός ρέφερι, Όρελ Γκρίνφελντ, θα μπορούσε να δώσει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε ανατροπή του Σεμπά από τον Μουζίκοφ, όμως έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αλλά ο Ολυμπιακός είχε μεγάλες φάσεις για το 1-2. Έτσι στο 70′ και στο 73΄άγγιξαν το γκολ με σουτ του Ελιουνούσι που τα εξουδετέρωσε ο Έριτς, ο οποίος στάθηκε τυχερός στο 85΄ αφού το δοκάρι σταμάτησε τον...κεραυνό από τον Μάρτινς.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να φύγει με το "διπλό" από το Καζακστάν αν στο 94΄ ο Καρντόσο σημάδευε σωστά με το κεφάλι μετά τη σέντρα του Σεμπά.

ΑΣΤΑΝΑ (Στάνιμιρ Στοΐλοφ): Έριτς, Σίτοφ, Μπεϊσεμπέκοφ, Μαλίι, Λογκβινένκο, Σόμκο, Μακσίμοβιτς, Μουζίκοφ, Τουομάσι (94΄Ναγιαργιάν), Ντεσπότοβιτς (82΄Κουλμπέκοφ), Καμπανάνγκα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Βιάνα, Ρέτσος, Καμπιάσο (81΄Ρομαό), Μπουχαλάκης, Μανθάτης (64΄Ελιουνούσι), Μάρτινς (91΄Ανδρούτσος), Σεμπά, Καρντόσο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v